La Generalitat engega ‘Gent Activa des de casa’ per un confinament actiu i saludable

La Generalitat envia consells per mantenir-se actiu des de casa

‘La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha posat en marxa la campanya ‘Gent activa des de casa!’ per donar consells útils per un confinament actiu i saludable pel coronavirus.

A través de diverses peces animades es donen consells curts i senzills perquè persones de totes les edats puguin fer activitat física moderada. “Si l’activitat física en situacions normals és una eina necessària de promoció de la salut, prevenció i control de les malalties, ara que hem de passar tot el dia a casa encara és més important dur-la a terme perquè desapareixen les rutines diàries i no disposes de l’espai natural per moure’t”, explica Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física.

Hi ha consells genèrics d’hàbits saludables com tenir cura d’una bona alimentació, evitar el consum de tabac i d’alcohol, pensar en positiu, fer activitat física i descansar bé. També n’hi ha per fer activitat física domèstica. S’hi recomana fer entre 30 i 60 minuts d’activitat física diària, evitar estar més de 2 hores asseguts de forma continuada, fixar-se una rutina diària o vestir-se amb roba i calçat còmodes.

La campanya ‘Gent activa des de casa!’ proposa a la ciutadania combinar tres tipus d’exercicis diferents. En primer lloc, activitats aeròbiques, com ara fer servir la bicicleta estàtica, l’el·líptica o la cinta, o substituir-ho per córrer o caminar per casa, ballar i saltar a corda, que permeten activar les pulsacions i augmentar la circulació sanguínia; en segon lloc, activitats de força, com ara abdominals, flexions, bíceps i esquats per tonificar la musculatura i protegir els ossos, i, per últim, exercicis de flexibilitat i mobilitat articular, com ara estiraments de la musculatura, i de cames, esquena, tronc, braços i coll, i també mobilitat i rotacions articulars, que ajuden a prevenir lesions i a reduir el dolor de les articulacions.

Les diverses peces animades, que també proposaran rutines adaptades a les capacitats de persones de totes les edats fetes per professionals de l’activitat física i de l’esport, es difondran per les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram de la Secretaria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>