Escenaris d’aprenentatge

Els Escenaris d’aprenentatge són les propostes pedagògiques que oferim als infants per aprendre i tenen una durada trimestral. Parteixen de situacions reals o fictícies en les quals els nens i nenes participen de manera activa per resoldre un repte proposat. A Infantil, les històries i personatges de contes ens ajuden a crear els escenaris.

Els recursos teatrals ens serveixen en aquest cas, per contextualitzar les històries que seran el fil conductor del repte. També per crear i configurar l’aparició de diferents personatges que transportaran als nens i nenes al món de la ficció on ells i elles, amb les seves investigacions i les seves vivències, en donaran resposta.

El Pacte de ficció és la porta que obre cap al món de la fantasia, l’inici de cada sessió on docent i infant saben que a partir d’aquell moment tot pot passar. Un personatge imaginari, una situació rocambolesca o un fet que ha succeït, es converteixen en el motor i l’element motivador per investigar i haver de donar resposta al repte que planteja.

Les famílies poden col·laborar aportant experiències i coneixements a les aules que ajudin a resoldre els reptes que ens proposen els  escenaris . També assistint a les jornades dels  Escenaris en família on es pretén mostrar i transmetre el procés d’aprenentatge que s’ha realitzat en l’escenari ja sigui: fent teatre, fent exposicions artístiques o orals, compartint estones de joc, de vivències….

Preparats i preparades per entrar en ficció ?