Diccionari de les emocions de 3r

Hem començat a treballar l’emocionari a 3r i a partir d’aquí estem confegint cada nen i nena el nostre propi diccionari d’emocions personal. Això sí, cada setmana tenim un nen o nena expert que després de preparar-se molt bé una petita exposició oral a casa, ens explica una emoció diferent.

La primera amb la lletra A d’Alegria ha estat la Candela, que ens ha explicat super bé aquesta emoció, ens n’ha dit el nom en català, castellà i in English i ens ha explicat quina música li posaria a aquesta emoció.

A continuació amb la lletra B de Bondat, la Noa, ens ha explicat en que consisteix sé i sentir-se bo i com n’és de gratificant! Ho ha fet molt bé! També ens n’ha dit el nom en català, castellà i in English i ens ha explicat quina música li posaria a aquesta emoció.

Seguidament, amb la C de Culpa, la Gema ens ha explicat que es això de la culpa. Resulta que tot i que sentir-se culpable no és agradable, tenir el sentiment de culpa és bo ja que actua com a termòmetre del que està bé o malament i per tant ens ajuda fer les coses més bé per la propera vegada.

A continuació amb la lletra Ç de EsperanÇa, la Lola ens ha explicat com és de bonic tenir esperança, somnis i il·lusions. També ens ha dit en nom d’aquesta emoció en català, castellà i in English i ens ha explicat quina música li posaria a aquesta emoció.

Amb la lletra D de Decepció, el Kai ens ha explicat que vol dir estar decebut. Tots sentim decepció en algun moment o altre, ja que la decepció sorgeix quan ens fem il·lusions i després les coses no són com esperavem, però no per això deixarem de fer-nos il·lusions.

Seguidament amb la lletra E d’Enveja, la Clara ens ha explicat que significa tenir enveja. L’enveja s’alimenta de la nostra alegria així que hem d’aprendre a gestionar aquesta emoció.

A continuació amb la lletra F de Frustració l’Amina ens ha explicat que vol dir estar frustrada. És una emoció que ens crea enuig, quan ens fem il·lusions i les coses no surten com esperavem. Per tant, enlloc de sentir enuig, l’ideal seria que busquéssim solucions.

Si feu clic al emocionari en podreu veure les fotos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>