EL NOSTRE MAPA CONCEPTUAL COMENÇA A PRENDRE FORMA

Aquesta setmana hem estat treballant en el nostre mapa conceptual.

Feia dies que teníem fetes les categories i també havíem punxat els papers grocs per tal de poder fer els camins.  Ens faltava el títol i aquesta setmana ens hi hem posat!

La Lluïsa ens ha dit que havíem de buscar un títol pel Mapa conceptual i ens ha demanar si sabíem què era un títol. Cap nen ni nena de la classe sabia que era i parlant, parlant hem decidit de fer una visita als nens i les nenes de P4 i P5 i demanar-los si ens podien ajudar a descobrir què volia dir la paraula TÍTOL i també saber si ells tenien Mapa conceptual.

Molts nens han dit que si que en tenien perquè ells l’havien vist quan anaven a fer especialitats i ambients.

Tant les Balenes (P4) com els Dinosaures (P5), tenen Mapa conceptual i ens ho han explicat molt bé. Ens han dit que el títol és per saber les idees que podem trobar en un lloc i ens han posat l’exemple dels contes. També ens han dit els seus títols: els de les dues classes es titulen COSMOCAIXA ja que totes les idees del seu mapa són d’aquesta sortida.

Moltes gràcies per ajudar-nos!

Al tornar a la classe vam estar parlant i vam decidir que el nostre Mapa conceptual tindria com a títol LAB 0-6 ja que totes les idees del mapa les vam trobar al Lab.

Vam seure davant la pantalla de l’ordinador per tal d’escriure les lletres de LAB 0-6.

La Lluïsa va demanar què necessitàvem per escriure i vam dir que lletres com també necessitem lletres per escriure els nostres noms i ho vam comprovar. Però quan vam voler escriure LAB 0-6 ens vam adonar que també necessitàvem números!. Com que ja era molt tard i s’havia d’esmorzar vam imprimir les lletres per poder-les pintar.

A l’endemà vam reprendre el dubte que ens havia sorgit el dia abans. La diferència entre lletres i números. Vam estar parlant una bona estona i alguns nens van dir que les lletres eren per escriure i els números per comptar. Vam fer dos grups i vam estar confegint el nostres noms amb les pissarres i les lletres magnètiques (van recordar havíem  confegit la paraula magrana). I amb retoladors repassant els números.

Ens ha agradat tant confegir els nostres noms que la Lluïsa ens ha muntat un racó amb les lletres de confegir.

Ara ja podem enganxar el títol i les categories i fer els camins (connexions) al nostre Mapa conceptual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>