COM TREBALLEM

Som una escola basada en l’aprenentatge partint dels interessos i motivacions més properes dels infants, basada en un aprenentatge significatiu per els nostres alumnes a través de metodologies en les que els infants aprenen jugant, investigant, observant,formulant hipòtesis. Per tant, la nostra manera de treballar és a partir del treball per projectes, per racons de treball i de joc simbòlic i ambients de treball. Aquestes metodologies ens permeten poder fer una atenció més individualitzada amb els nostres infants, ja que són maneres de treballar en la que els alumnes poden ser molt autònoms, permetent a les mestres poder incidir en aquelles activitats que necessiten una atenció més dirigida.


El treball per racons proposa delimitar dintre de l’aula diferents espais on els nostres alumnes puguin realitzar, de manera simultània, diferents activitats que poden dur a terme de manera autònoma, amb altres nens i nenes de la classe (treball cooperatiu) o amb el suport de l’adult.
En les imatges podeu veure diferents racons de treball. Aquests racons els anem graduant de menys dificultat a més dificultat, i els anem canviant. 
Quan duem a terme el treball per racons els infants troben diferents racons, uns més complexes on pot ser que necessitin el referent de l’adult, i uns més senzills i lliures on poden treballar per ells sols.
Els racons els duem a terme 3 dies a la setmana i estan graduats per nivell de dificultat.
PERQUÈ TREBALLEM PER RACONS?
Per fomentar la seva autonomia, 
Per donar resposta a la diversitat de l’aula (tenint en compte els diferents ritmes d’aprenentatge), 
Perquè a partir de les diferents activitats aprenen tot observant, creant, manipulant, explorant, descobrint… 
Perquè el treball que duen a terme durant aquesta estona el poden fer i refer tantes vegades com ells vulguin, ja que és un tipus de treball molt manipulatiu, 
Perquè d’aquesta manera perden la por a equivocar-se i els ajuda a millorar la seva autoestima.
Perquè els infants son els protagonistes del seu propi aprenentatge,
Perquè podem treballar més continguts en una sola sessió.
Perquè si son ells els protagonistes del seu aprenentatge són més conscients del que han treballat, gaudeixen de les activitats i interioritzen el que han treballat…






També duem a terme el treball per projectes entenent com a tal el fet d’investigar temes a través dels propis interessos dels infants. Aquest treball és interdisciplinar i globalitzat, ja que a través d’ell podem arribar a treballar totes les àrees del currículum.
Mourem aquests projectes a través de les converses a la rotllanai tractarem de donar als infants les eines per a pensar per ells mateixos tot investigant, conversant, aprenent… fomentant l’esperit crític de cadascun d’ells.
PERQUÈ TREBALLEM PER PROJECTES?
Per iniciar els infants en la conversa, el respecte als torns de paraula, respecte a les altres opinions, presa de decisions, elecció dels temes…
Per fomentar l’esperit crític, la formulació d’hipòtesis…
Per ser partícips dels seus aprenentatges i construir els sabers a partir dels seus interessos.
Per fomentar l’aprenentatge entre iguals, tots poden aportar informació i mica en mica van creant el coneixement…

Ens movem en un ambient d’aula cooperativa per arribar a fer un treball cooperatiu, on cadascun dels nostres alumnes té un paper important dins l’aula, i on els alumnes s’organitzen en petits grups de treball amb la intenció d’aconseguir metes i objectius comuns.
Les Escoles Verdes son un projecte del Departament de Medi Ambient en el que s’integren aquelles escoles que han elaborat un programa d’acció dins l’àmbit escolar per tal d’afavorir una bona actitud davant del medi ambient. A la nostra Escola estem treballant els diferents aspectes mediambientals per tal d’afavorir  un aprenentatge de valors en la sostenibilitat, i una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i el nostre entorn per així poder arribar a formar part d’aquest projecte d’Escoles Verdes.
Actualment:
Hem iniciat l’hort i començarem a tenir-ne cura al llarg de les diferents estacions de l’any amb l’ajuda de l’avi Francisco.
Hem generalitzat l’ús de les carmanyoles per als esmorzars.
Iniciarem la recollida selectiva de matèria orgànica, paper i plàstic.







Donem molta importància a l’aprenentatge de la llengua anglesa, és per això que l’iniciem des de P3 a través de jocs, cançonetes i contes per tal que els nostres alumnes vagin iniciant el contacte amb la llengua anglesa.
L’ús de les noves tecnologies és important, no només això, sinó que de vegades ens facilita la tasca educativa a l’aula (en el treball per projectes, per exemple, l’us d’un projector ajuda a “portar a l’aula” elements desconeguts pels infants: tortugues en el seu hàbitat…). És per això que creiem important que els infants comencin a tractar amb aquestes noves tecnologies des de P3. Iniciant aquest aprenentatge a través del control del ratolí i mica en mica introduïnt jocs que no només els ajuda al desenvolupament motriu, sinó també al cognitiu, ja que es tracta de jocs educatius amb diferent nivell de dificultat i molt atractiu pels infants.   


1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>