RACONS MATEMÀTICS I JOC SIMBÒLIC

Hola a tothom!

Les setmanes passen voltant i les nenes i els nens de P4 i P5A ja hem acabat la quarta tongada de racons matemàtics i joc simbòlic.

Per veure les fotografies de les estones de joc simbòlic cliqueu a la imatge següent.

Aquesta vegada els racons proposats han estat:

  1. Quadres lògics de doble entrada: Es tracta d’uns quadres de doble entrada en els quals els infants s’han de fixar amb les qualitats que s’indiquen tant a dalt com al costat. Es treballen qualitats com: mida, forma, color, quantitat… Per completar el quadre correctament cal que els nens i les nenes siguin capaços de relacionar dues qualitats i buscar la imatge corresponent.
  2. Relació quantitat grafia: Hi ha unes targetes on hi ha un nombre indicat i cal que els infants posin la quantitat de taps que aquest nombre indica. Després fan el nombre amb retolador per practicar la grafia.
  3. La desena amb multicubs: En unes targetes hi ha uns quants multicubs dibuixats, l’objectiu és arribar fins a deu i per tant, els nens i les nenes han de posar la quantitat de multicubs que falten per arribar a deu. Es tracta d’una proposta que serveix per prendre consciència de la desena i a banda d’això es comença a introduir la suma (tenint en compte els multicubs que hi ha dibuixats quants en falten per arribar fins a deu?)
  4. Halli Galli: És un joc de rapidesa visual en el qual cal fixar-se en les qualitats dels pallassos. Els jugadors i jugadores tenen un feix de cartes girades damunt la taula i per torns en van destapant una. Quan a la taula hi ha dos cartes amb la mateixa cara del pallasso s’ha de picar el timbre situat al centre de la taula i l’infant que primer ho faci es queda totes les cartes que estan cap per amunt, de manera que guanya qui té més cartes. Cal anar en compte i fixar-se en totes les qualitats (color, expressió, forma…) ja que de vegades els pallassos s’assemblen molt!

Podreu veure les imatges dels racons fent clic a aquesta fotografia:

Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>