RACONS MATEMÀTICS I JOC SIMBÒLIC

Hola família!

Aquesta setmana hem acabat la tercera ronda de joc simbòlic i racons matemàtics. Si cliqueu a la fotografia següent podreu veure com gaudeixen els infants de les estones de joc simbòlic:

A nivell de racons matemàtics aquesta vegada els proposats han estat:

  1. Rabbit Rally: És un joc de taula molt divertit que treballa l’estimació. Cada jugador o jugadora és un conill i l’objectiu del joc és arribar abans a la pastanaga situada a l’altre costat. Per fer-ho utilitzarem ponts de diferents mides; es tira un dau i el color que surt indica quin pont cal utilitzar. A partir d’aquí, amb les pedres i des d’on està situat el teu conill cal fer estimacions sobre la llargada del pont. Si la pedra es col·loca al lloc adequat el pont s’aguantarà i el conill podrà avançar, si pel contrari ens passem de lluny el pont caurà i per tant, el conill no podrà avançar cap a la pastanaga.
  2. Orientació espaial amb pals de gelat: Es tracta d’una proposta d’associació i orientació espaial. S’ofereixen als nens i a les nenes unes targetes amb pals de gelat de diversos colors col·locats d’una manera determinada (alguns es toquen, altres s’inclinen, alguns en vertical, d’altres amb horitzontal…). L’infant ha d’intentar reproduir el patró respectant els colors i el lloc que ocupa cada pal.
  3. El nombre del dau: És un racó per associar quantitat i grafia dels nombres i també per practicar l’escriptura d’aquest. Es tracta de tirar el dau i marcar a la graella tots els nombres que indiquin la quantitat que ha sortit. Després cal escriure el nombre.
  4. Panells logico: Són diverses propostes variades que treballen la lògica. Les respostes s’indiquen a través dels cercles de colors que cal posar en un ordre determinat. És una proposta autocorrectiva de manera que si es dona la volta a la làmina i l’ordre dels cercles coincideix és correcte.

Aquí teniu les fotografies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>