On són les nostres abraçades?

Hola famílies!

El dia 20 de novembre és el Dia dels Drets dels Infants i des de l’escola conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa ho hem celebrat fent unes activitats que tenen l’objectiu de visualitzar les emocions, pensaments, sensacions i idees que els nens i les nenes han tingut i tenen durant el confinament i tota la situació que el coronavirus comporta.

On són les nostres abraçades és un conte que va fer arribar l’Ajuntament que explica les vivències de la Martina una nena de 5 anys que com els infants de l’escola ha viscut aquesta situació. La història tracta temes com la situació viscuda a casa, les relacions a distància amb la família i amics i amigues de l’escola, els efectes del coronavirus (la malaltia, la mort…).

Després d’explicar i de visualitzar les imatges del conte va sorgir una conversa sobre les seves pròpies vivències. Us deixem la transcripció de la conversa a continuació:

LENA: JO VAIG FER UN DIBUIX EN EL MEU BALCÓ.
EMMA: VAIG PUJAR A DALT EL BALCÓ A FER TONTERIES, VAIG PINTAR A FORA LES PARETS PERQUÈ QUEDES MÉS MACO. EM VAIG SENTIR CONTENTA, SUPER GUAI!
IONA: EL CONFINAMENT QUAN JO ESTAVA A CASA ESTAVA TRISTA PERQUÈ VOLIA ANAR A L’ESCOLA.
BIEL: JO VAIG ESTAR MOLT BÉ, PERQUÈ TINC UN PÀRQUING DE COTXES MOLT GRAN I VAIG ESTAR-HI JUGANT.
XÈNIA: JO ESTAVA A CASA FENT MOLTES COSES I VAIG ESTAR BÉ PINTANT ELS MEUS LLIBRES.
MAX: JO VAIG ESTAR AL PÀRQUING CORRENT AMB PATINET.
MIQUEL: DURANT EL CONFINAMENT QUAN PLOVIA SORTIA AMB LES BOTES I EL PARAIGUA AL BALCÓ. TAMBÉ VAIG FER MOLTES MANUALITATS.
GINA: VAIG FER VIDEO CONFERÈNCIES AMB EL MEU GRUP DE P3. TAMBÉ TREBALLÀVEM A CASA I EL PAPA I LA MAMA M’AJUDAVEN.
ORIOL: AQUEST CONFINAMENT VAIG JUGAR A LA HERBA AMB EL MEU PAPA A FUTBOL I VAIG FER MANUALITATS, I TAMBÉ VAIG ANAR A LA MEVA SALA DE JOCS A DALT DE TOT I TINC UN BALCÓ. EM VAIG SENTIR BÉ PERQUÈ AIXÍ PODIA JUGAR. TAMBÉ VAM POSAR EL LLIT MEU A LA HABITACIÓ DE LA MEVA GERMANA PERQUÈ TENIA POR.
AURA: JO EL DIA SEGÜENT VAIG DIR: PAPA PODEM SORTIR? I EM VA DIR QUE NO I EM VAIG ENFADAR MOLT. VAIG FER MANUALITATS I DESPRÉS JA VAIG ESTAR MILLOR.
ADAM: VAIG ESTAR JUGANT A CASA AMB EL MEU GERMÀ.
LIA: JO EM VAIG SENTIR MALAMENT PERQUÈ TROBAVA A FALTAR ELS MEUS AMICS. TAMBÉ DURANT EL CONFINAMENT VAIG SORTIR AL BALCÓ A APLAUDIR ELS METGES I VAIG VEURE UNA AMIGA MEVA.
JANA: VAIG JUGAR AL BALCÓ AMB AIGUA. VAIG ESTAR CONTENTA PERQUÈ TAMBÉ VAIG FER PINTURA.
LOIS: JUGAR AMB LES TORTUGUES!

Un cop feta la conversa vam plasmar amb una plantilla en forma de cor tots aquests sentiments, idees, pensament que havien viscut cada nen i nena durant el confinament.
Si cliqueu a l’adreça podreu veure un recull de fotografies d’aquesta sessió: https://photos.app.goo.gl/E3kuxAPfrFKe4gyc9

Aquestes plantilles estaran exposades en un gran suport amb forma de cor al saló de sessions de l’Ajuntament, el dia 20 de novembre, durant el manifest commemoratiu el Dia Internacional dels Drets dels Infants. També estarà exposat al vestíbul de l’àrea Infantil de la Biblioteca del Casino, del 23 al 27 de novembre.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>