Darreres voltes dels racons matemàtics!

Hola famílies!

Les matemàtiques… MANIPULATIVES!

Tot seguit us els expliquem i us adjuntem unes imatges per tal que pugueu seguir-nos en els nostres aprenentatges. Ens divertim i aprenem junts! 

4a volta:

  • Logico: Es tracta d’un joc que afavoreix el desenvolupament lògic matemàtic dels infants a partir de l’observació d’unes làmines que presenten activitats molt variades. Es tracta d’una proposta autocorrectiva.
  • Organicubs: Es tracta d’un material de construcció, observació i anàlisi de l’espai.  Consisteix en reproduir, amb cubs de fusta de colors, les figures representades en unes targetes a mida real. Aquestes targetes presenten models de dificultat progressiva.
  • Memory nins: Afavoreix la memòria visual dels infants i la seva atenció. Cal que aconsegueixin fer les parelles amb els nins del mateix color.
  • Sumblox: Aquest material presenta gran varietat de possibilitats. En aquest cas, atenent a l’edat dels infants, s’ha utilitzat per treballar els números i el seu valor. Cada número té una alçada proporcional a la quantitat que representa. També es poden utilitzar per fer construccions i torres lliurement.

Cliqueu a la imatge per veure l’àlbum sencer!

5a volta:

  • Frutal: El Frutal és un joc cooperatiu on els jugadors han d’intentar agafar les fruites dels arbres del seu hort abans que arribi el corb i se les mengi.
  • Geoplà: A més d’afavorir el treball de la motricitat fina gràcies a les gomes del joc, els infants treballen l’orientació i la geometria segons el dibuix estipulat. Han de representar allò que tenen com a mostra col·locant les gomes entre els diferents punts de la base del joc.
  • Bichos: Aquest joc permet als infants iniciar-se al món de la suma d’una forma totalment lúdica. A partir de la suma de dos daus els nens i nenes han de trobar el número d’insectes que s’hi correspon. Es treballa el comptatge.
  • Palets de colors: Amb pals de gelat de diferents colors els infants han reproduït diferents formes marcades per un dibuix de referència. Es treballa l’orientació espacial considerant el color i la posició.

Cliqueu a la imatge per veure l’àlbum sencer!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>