MATÍ DE LUPA BINOCULAR

Aquest matí hem estat parlant de la caca que vam veure l’altre dia de l’eriçó. La Martina ens ha fet una pregunta:

I ELS INSECTES BASTÓ FAN CACA?

Hem estat parlant i alguns nens deien que si i altre que no, al final el Martí ha dit que tothom fa caca.

El Pasqual ha dit: I si ho mirem?

Hem vist unes coses negres i petites que ens ha semblat que era la caca. Les he agafat de poder-les mirar amb la lupa binocular  ja que potser sent tant petites les veuríem millor.  Hem anat a buscar la lupa a l’ambient de ciència.

Hem vist que eren més petites que la de l’eriçó i que eren de color negre. També hem posat la de l’eriçó i a la lupa es veia enorme!

CONCLUSIÓ: LES CAQUES D’ERIÇÓ SÓN MARRONS COM LES NOSTRES PERÒ LES NOSTRES SÓN MÉS GRANS. EN CANVI LES CAQUES DELS INSECTES BASTÓ SÓN MOLT PETITES I NEGRES.



Quan hem anat al l’ambient científic, els he dit que l’any passat quan vam anar a Camadoca, la Núria ens va donar punxes d’eriçó i les han volgut portar a la classe per mirar-les a la lupa.

Ens ha anat molt bé per començar a resoldre una altre pregunta de les que ens hem formulat:

LES PUNXES SÓN GRANS O PETITES?

Les hem pogut observar detingudament. Les que tenim a l’escola no són massa grans, però tenen una bona punxa i no és tota del mateix color.


Després hem volgut comprovar si punxa  molt o poc. I aquí no ens hem posat d’acord: alguns nens i nenes han dir que punxa molt i altres que poc.Hem acordat que punxa depenent de lo fort que apretis. Ara ens queda comprovar SI UNA PUNXA D’ERICÓ EXPLOTA UN GLOBUS, però ho farem un altre dia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>