Sortida a la Sèquia!

Dimecres passat, dia 10 d’Abril, els alumnes de 1r vam anar a d’excursió a la Sèquia! Va ser súper interessant i vam aprendre moltíssimes coses!

Vam agafar aigua de la Sèquia amb un pot i una canya per veure si podíem beure’ns aquesta aigua… Ens vam adonar que no es pot veure perquè té molta brutícia i aleshores ens vam preguntar com arriba l’aigua potable a casa nostra? Doncs l’aigua passa primer per la potabilitzadora!

També vam descobrir que amb el raïm es fa vi, i que si aixafem el raïm (com vam fer uns anys enrere…) doncs obtenim suc de raïm. Però, com és possible que el suc de raïm s’acabi convertint en vi?

Doncs vam fer un experiment per a entendre aquest procés! Vam posar llevat a dues ampolles d’aigua, però a una ampolla (la del globus vermell) vam posar-hi sucre i les vam tapar amb uns globus… Quan vam acabar l’itinerari ens vam adonar que l’ampolla del globus vermell s’havia “inflat”… I això és el que succeeix amb el vi!

 

També ens van explicar que els pagesos que tenen l’hort al costat de la Sèquia agafen l’aigua del canal.. Però, com ho poden fer? Doncs amb aquest experiment ho vam descobrir!

Quan fèiem l’itinerari vam observar diferents tipus d’arbres com ara el roure o l’alzina…

I també vam poder veure un anec!

Per acabar vam esmorzar i vam anar a esperar l’autocar al Parc de L’Agulla!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>