EXCURSIO A “CAN RIBAS” BIGUES I RIELLS Fotos
El passat divendres dia 11 de novembre vam anar d’excursió a “Can Ribas”, de Bigues i Riells. Allà ens van ensenyar com s’elabora tradicionalment l’oli d’oliva i vam gaudir realitzant tots i cadascun dels passos del procés.
Primer vam anar al camp d’oliveres i vam collir les olives amb una xarxa. Després les vam rentar i el pagès ens va explicar que calia triturar-les amb una “picadora” que ell anomenava “Juanita”. Va sortir una pasta espessa que vam premsar amb la premsa de fusta i els cofins tradicionals. L’oli va començar a rajar mica en mica. Tot i així encara calia realitzar l’últim pas abans de poder-ho menjar, la decantació, per tal de separar l’oli de l’aigua bruta.
També ens han ensenyat com macerar les olives i els ingredients que ens calen. Hem fet una prova que ens emportarem a l’escola… esperem que ens surtin molt bones!
Després de realitzar totes aquestes activitats vam fer una pausa per dinar i recuperar forces. Vam poder gaudir d’un sol i temps esplèndid que vam aprofitar per jugar a les esplanades d’herba fent la “croqueta”, anar a jugar al sorral o anar a veure els animals de la granja.
Abans de marxar vam poder gaudir d’una mica de pa torrat amb l’oli que havíem elaborat al matí.
Ha sigut un dia complet i molt emocionant!