UDI: el món cel.lular!

Els nens i nenes de 5è hem acabat la UDI sobre el món cel·lular! Ja podem dir que som tots uns experts i unes expertes de la cèl·lula!!  Hem pogut aprendre i conèixer moltes curiositats sobre la cèl·lula: la seva funció, els tipus que hi ha, quina és la seva forma, quines són les seves parts…

A part també hem estat treballant les neurones, un tipus de cèl·lula del sistema nerviós, i mitjançant un gràfic de barres hem pogut observar que els humans tenim gairebé el mateix nombre de neurones que els goril·les! Sorprenent veritat?

Tal com us vam prometre, aquí teniu algunes de les maquetes de la cèl·lula eucariota animal i vegetal i la cèl·lula procariota, que hem estat treballant en grups cooperatius a classe. Estem molt orgullosos i orgulloses del resultat final!

 

A més a més, com a activitat final hem pogut observar el nucli d’una cèl·lula eucariota vegetal de la ceba! Ens ha agradat molt utilitzar el material de laboratori: portaobjectes, cobreobjectes, pipeta, blau de metilè, el microscopi… No ens ha costat gens preparar la mostra i el resultat que hem observat ha estat sorprenent!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>