6è. OBSERVACIÓ D’UN COR DE PORC

Els i les alumnes de 6è estem estudiant els diferents aparells del cos humà. Per tal de fer-nos una idea de la forma i estructura del cor humà, hem observat i disseccionat un cor de porc perquè té unes característiques molt semblants i és fàcil d’aconseguir a les carnisseries; en aquest cas, l’hem aconseguit a la carnisseria Joan Vilà de Figueres que és del pare de la Irene, la tutora de P3. Moltes gràcies Joan i Irene!

Per a l’observació hem fet servir: un cor de porc, una safata, unes tisores, un ganivet, una balança de cuina, un regle i canyetes. Hem observat el color, la forma, la llargària, l’amplada, el gruix, el pes, hem localitzat les aurícules i els ventricles i els vasos sanguinis que estan connectats amb tots aquests: les dues venes caves, les dues venes pulmonars, l’artèria aorta i l’artèria pulmonar. A continuació, l’hem disseccionat tot fent una primera incisió des de l’artèria pulmonar fins al ventricle dret i, una segona incisió des de l’aorta fins el ventricle esquerre. També hem observat les vàlvules que comuniquen les aurícules amb els ventricles, i les que es troben a la unió dels ventricles amb les artèries.

A part de tot aquest aprenentatge, que ens ha agradat molt i ha estat molt entenedor, també hem reflexionat sobre la importància de la donació de sang i òrgans.

+fotos