CS. VISITA VIRTUAL AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Aquesta setmana, els alumnes de 5è i 6è tindran l’oportunitat de gaudir d’una visita virtual al Parlament de Catalunya. Els alumnes de 5è faran aquesta visita dilluns 22 a les 9:30 hores i els alumnes de 6è la faran dijous 25 també a les 9.30 hores.

La Diputació de Girona col·labora amb el Parlament de Catalunya per a la projecció institucional del Parlament en l’àmbit educatiu i universitari. El Parlament de Catalunya ofereix diversos tallers especialment dissenyats per als centres educatius. El seu objectiu és fer més accessible la institució parlamentària i que els nens i joves d’arreu del país puguin conèixer de prop el Parlament i la seva tasca. No obstant això, en aquests moments d’excepcionalitat sanitària, el Parlament ensconvida a visitar el Palau del Parlament sense necessitat de moure’ns de l’aula. Podrem recórrer les sales i els espais més emblemàtics del Palau acompanyats d’un guia especialista que ens proporcionarà totes les explicacions i respondrà les preguntes dels alumnes.

+fotos

AMPLIEM DISPOSITIUS DIGITALS A L’ESCOLA

Us volem ensenyar les noves adquisicions digitals per l’escola: tenim dues tablets noves!

Com us vam informar, fa un temps l’escola es va apuntar a la iniciativa de “Un clic per l’escola de Amazon”. Gràcies a aquestes aportacions a través de la plataforma, amb el crèdit virtual que hem aconseguit fins ara (uns 410€), l’escola ha pogut comprar aquestes dues tablets.

Volem agrair a tota la comunitat educativa (famílies, mestres, coneguts, famílies d’antics alumnes) que hi ha anat participant. Aquesta promoció s’acabarà el 21 de març, per tant, encara tenim uns dies més per seguir acumulant més fons.

Tenim moltes ganes de fer-les servir, n’aprendrem molt i tots els alumnes de l’escola se’n podran beneficiar!

 

ARRIBA LA VELLA QUARESMA!

I… com bé sabem, quan s’acaba el Carnaval, qui arriba? LA VELLA QUARESMA!

Enguany, ens va visitar per totes les classes i li vàrem poder fer preguntes i cantar la seva cançó, és clar! Mireu-la, al cistell porta un bacallà i verdures, ja sabeu, ara toca fer bondat!

Els nens i nenes de l’escola vam quedar al·lucinats!

Mireu, mireu… Vella Quaresma, Vella Quaresma, ai, que no pots caminar! 

+fotos

CREMEM EL REI TITUS!

El passat dimecres 17, més conegut com dimecres de cendra, els nois i noies de l’escola vam decidir que el Rei Titus havíem de cremar, ja que res del que li havíem demanat, ens ho havia portat!!

Així que, després que els nois i noies de 6è ens recordessin els rodolins de cada classe, i en veure que res s’havia complert, el Rei Titus vam decidir cremar!

Fins aquí la festa, la gresca… fins l’any que ve Carnaval!

Mire, mireu…

+fotos

5è. FEM UN LAPBOOK

Els i les alumnes de 5è hem estat treballant els animals vertebrats a l’àrea de medi natural.

Hem preparat uns lapbooks molt originals i interessants per explicar les característiques de cada grup de vertebrats. Un cop acabat, ho hem exposat a la resta de companys.

Per finalitzar el projecte, ens hem fet fotografies amb animals en 3D de cada classe de vertebrats.

Estem molt contents i contentes amb els resultats! Mireu, mireu…

+fotos

5è. WE LEARNED ABOUT LONDON AND NY!

 The 5th graders have learnt many things about important places in New York (USA) and London (UK), such as the Empire State Building or the Big Ben. We searched for information on the internet and then we designed a poster. During carnival week we gave an oral presentation to the rest of the class. It was fun because we had our pyjamas on!

Els i les alumnes hem après moltes coses sobre llocs importants de Nova York (EEUU) i Londres (Regne Unit), com per exemple l’ “Empire State Building” o el “Big Ben”. Vam buscar informació a Internet i després vam dissenyar un pòster. Durant la setmana de Carnestoltes vam exposar la nostra presentació a la resta de la classe. Va ser divertit perquè anàvem amb pijama!

+fotos

1r. ELS NOSTRES AVIS I ÀVIES

Aquestes setmanes passades, a Medi Social, hem treballat els avis i les àvies. Ens va agradar molt! Per començar vam parlar de la importància d’ells i elles per a la nostra família. Després vàrem veure vídeos i escoltar la cançó del Pot Petit “Avis i Àvies”, i a continuació, vam pensar i escriure les preguntes que podríem fer als nostres avis, pares o mares. El següent dia que tocava Medi Social vam exposar les fotografies, explicar i contestar les preguntes.

Per acabar hem penjat les fotocòpies de les fotografies a classe perquè tothom les pugui veure. Ha quedat molt bonic!

+fotos

EI. TENIM UN PATI QUE DONA MOLT DE JOC!

Al setembre vam començar el curs escolar amb la necessitat de fer el pati, separat per cursos, a la zona del pàrquing. Al principi vam imaginar que seria un espai poc atractiu, però amb el temps hem anat transformant la zona en un lloc per la imaginació i el joc lliure.

Tenim muntada una roda de patis, en la qual cada tres setmanes hem passat per tots tres espais.

El primer espai és la zona de la cistella de bàsquet on també hi trobem les ampolles màgiques i les caixes grans que ens permetran crear moltes situacions diferents. La segona zona és la de la caseta on hi ha les construccions, les cadires de jardí, les joguines de la cuina i els carretons. La tercera zona és on hi ha  les molles, les galledes, les maquines excavadores i les rodes.

A més hi ha unes caixes amb ninots,  que desinfectem i així  van rodant pels diferents patis.

En resum tenim un pati que dona molt de joc. Aquí us deixem les fotos de dimecres passat, però cada dia es creen jocs molt diferents.  Els infants són molt creatius!!

+fotos

P4. EXPLIQUEM LA NOSTRA MALETA

Els nens i nenes de P4 treballem l’expressió oral amb dues maletes: la Maleta del Pícnic, que ens serveix per treballar l’alimentació i les lletres de l’abecedari, i la Maleta Viatgera, la qual ens endinsa en el món dels contes.

Tot seguit, veureu un recull de fotografies de l’exposició del conte d’alguns companys i companyes: la Noa ens va explicar el conte de “Els 3 porquets”, la Jana el conte de “La Bella Dorment”, la Judit el conte de “L’Aneguet lleig”, l’Adam el conte de “La llebre i la tortuga” i finalment, la Maria el conte de “La Bella Dorment”.

També veureu que hi ha fotografies de l’activitat de la Maleta del Pícnic, on tots els nens i nenes que l’han fet ens han sabut explicar molt bé quin menjar els agrada més. De ben segur que algun company o companya voldrà preparar algun àpat diferent.

Ho hem fet molt bé! Mireu, mireu….

+fotos

TIBERI DE CARNAVAL

La nostra Setmana de Carnaval sempre va acompanyada d’un bon tiberi!

Dijous 11 de febrer, a la tarda, vam celebrar el Dijous Gras. És tradició menjar botifarra en aquest dia però nosaltres, per anar canviant, aquesta vegada vam preparar uns deliciosos biquinis de pernil dolç i formatge. Cada classe disposava d’una biquinera i els nens i nenes es van preparar el seu biquini. Després, vam sortir a menjar al pati perquè feia un bon dia!

Divendres 12 de febrer, a la tarda, l’Ampa de l’escola ens va preparar els tradicionals entrepans de truita. A més a més, vam poder menjar un tall de coca, xocolata i sucs variats. Gràcies Ampa, el berenar ens va encantar!

DIJOUS GRAS

BERENAR DE CARNAVAL