Projecte Cantània

Cantània

És un espectacle emocionant compartit amb nens i nenes d’altres escoles i grans músics a l’Auditori de Granollers.

El projecte Cantània consisteix en la preparació i interpretació d’una cantata. Engloba tant a l’alumnat com al professorat ja que consta de diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat amb el seu alumnat i concerts finals interpretats per l’alumnat.

Cada curs, s’estrena una nova cantata, per a 9 instrumentistes i cor, signada per prestigiosos músics i lletristes catalans. Al Vallès Oriental qui en porta l’organització és l’Associació Cultural de Granollers.

Durant el curs escolar es treballa a l’aula amb l’objectiu d’organitzar un acte per als i les alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col•lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Per preparar la cantata el professorat de música assisteix a tres sessions de formació, on sel’s dóna les eines necessàries per fer el treball d’aula amb els alumnes. El projecte acaba amb un concert al Teatre Auditori de Granollers, on participen de forma conjunta totes les escoles inscrites, acompanyades en directe de músics i actors professionals.

OBJECTIUS

  • Participar en el procés d’aprenentatge d’una cantata.
  • Participar de forma conjunta alumnes de centres diferents, en la posada en escena de la cantata treballada, amb músics professionals en directe.
  • Viure una experiència personal i professional, alumnat i professorat respectivament, a través de la música.

 

METODOLOGIA

  • 3 sessions de formació pel professorat (especialista de música)
  • Treball a l’aula (aproximadament s’hi destinen 2 trimestres)
  • Assaig conjunt de les escoles participants (el mateix dia del concert)
  • Posada en escena de la cantata al Teatre Auditori de Granollers.

CANTÀNIA D’enguany

La Beatriz, mestra de música de l’escola, està preparant amb  moltes ganes la Cantata d’aquest any que tindrà lloc al mes de juny a l’Auditori de Granollers. Les famíies podreu adquirir les entrades per veure participar als vostres fills i filles en aquest espectacle. Us mantindrem informats i us enviarem una carta més endavant.

Estem convençuts de què compartir aquesta experiència serà una festa de gran magnitud pels nostres nens i nenes , i per tots nosaltres.