Escola que llegeix/Biblioteca

“ No obtindran resultats de lectura si no es proporciona als nens i les nenes el gust per llegir, el gust de les paraules. L’escola tota sola no ho pot fer. Tots sabem que el medi familiar genera una funció important en aquest domini, però és a l’escola a qui correspon plantar les bases d’aquesta pràctica de la lectura. La bilblioteca és el cor de l’escola.”Lionel Jospin biblioteca

La Biblioteca està situada en un lloc acesible, principal i amb una funció de suport a l’ensenyament.
És un espai on poden trobar llibres, uns llibres que activaran la seva ment, la seva imaginació i la seva creació.

Gràcies a la col·laboració de mares de l’escola, els nens tenen accés lliure a la biblioteca tres dies a l’hora d’esbarjo. Les mares gestionen el préstec i estan presents mentre alguns alumnes en fan ús per dedicar una estona a la lectura.

El fons de la biblioteca es renova gràcies a una dotació de l’AMPA i de la pròpia escola. Les bibliotecàries fan un qüestionari als usuaris per tal de què l’adquisició de nous llibres respongui als interessos dels nens.

Els alumnes també assisteixen a la biblioteca periòdicament amb els seus tutors per llegir , buscar informació, etc.

Cada aula té una biblioteca pròpia. L’alumnat pot gaudir d’aquestes lectures durant la mitja hora de lectura diària. L’alumnat de P5 a 2n. s’emporta dins la seva carpeta setmanalment un conte/llibre a casa el cap de setmana, per gaudir compartint la lectura amb la família.La resta d’alumnes de primària en fan ús lliure del fons de la biblioteca.

Funcions de la Biblioteca:

  • Promoure la lectura
  • Ajudar a desvetllar la curiositat pels llibres
  • Orientar l’alumnat , pares i mestres en la tria dels seus llibres.
  • Facilitar la bibliografia seleccionada
  • Ensenyar a tenir cura i respectar els llibres
  • Formar l’alumnat en el maneig de la informació.
  • Afavorir l’accés a diverses fonts de documentació.

 

HISTÒRIA FADA CINTA

Sabeu que he descobert? Doncs resulta que a la biblioteca hi viu una fada…sabeu com va arribar aquí? La fada em va explicar que es deia CINTA i que hi vivia a la biblioteca fa molts anys però que sempre havia estat dormida perquè els nens de l’escola no anaven gaire a la biblioteca. A ella li agradava llegir molt i s’havia adonat que els nens de l’escola no hi llegien prou, així que d’avorriment es va adormir.

Però a l’estiu, quan els nens no hi són a l’escola, els mestres vam netejar i ordenar la biblioteca i del soroll i moviment de llibres que vam fer, una nit es va sentir un “crac” i el sostre es va començar a trencar i obrir… i amb aquell soroll tan fort, la fada Cinta va despertar.

De la paret va aparèixer un arbre i va sortir tot el que estava amagat darrera de la paret tants anys amagat…va sorgir el món màgic de la fada Cinta!”

Si us fixeu hi ha el seu amic conillet que carrega els llibres perquè tots els podeu llegir, el follet vermell que descansa relaxat després d’una estona de lectura, el cargol i la fadeta rosa, la fada asseguda a l’arbre amb les seves ales blaves.. (arbre sostre).

I sabeu qui també viu a la biblioteca amb la fada Cinta?, el seu millor amic i conseller, l’unicorn CELESTE al que també li agrada llegir molt, sobre tot els llibres d’aventures.

I…a veure qui troba uns amics molt petits que canvien de color i que sempre expliquen contes a la fada Cinta?, són els camaleons (un està entre conill i unicorn i l’altre al sostre a la branca enganxat).

Mireu el savi tucan que en aquest món tothom li demana consell ja que en la seva memòria hi guarda molts llibres.

A veure qui troba a la fada Lila? Ella hi viu als bolets i és molt amiga de la fada Cinta.

La fada Cinta hi viu a la biblioteca i la podeu visitar tantes vegades com vulgueu, també ella us aconsellarà llibres que podeu llegir i mirar perquè apreneu molt i en sapigueu també molt del món màgic de la lectura.

A la fada Cinta li agrada molt el silenci perquè per llegir s’ha d’estar molt concentrat. A ella li espanta molt el soroll, així que quan vinguem a la biblioteca hem de fer molt de silenci i respectar el descans de tots els animalons i éssers que hi viuen aquí i….hem de vigilar que no es torni a dormir la fada Cinta!!!!!

La lectura, font de plaer i coneixement