Webs interessants

Aquest apartat pretén ser un recull de pàgines WEBS que poden ser interessants per les famílies i, sobretot, per als alumnes de la nostra escola.  Aquí publicarem diverses direccions on poder accedir d’una manera ràpida i fàcil i que ofereixen jocs i activitats per a treballar aspectes importants del seu desenvolupament educatiu.

Cada activitat o pàgina va acompanyada d’una petita explicació dels aspectes que es treballen i del nivell o cicle als quals van adreçats segon la seva dificultat.

Esperem que podeu gaudir de  les moltes possibilitats proposades que ens ofereix l’informàtica per millorar en aspectes fonamentals dels aprenentatges bàsics.
http://www.edu365.cat/infantil/mates/index.htm
En aquesta pàgina els alumnes poden treballar aspectes i conceptes bàsics de matemàtiques com són: comptar, fer sèries i jugar amb els nombres. Molt recomanada per P-5 i fins tot Cicle Inicial.

http://www.xtec.net/~figlesi2/jocs/jocsratoli.htm
Conjunt d’activitats i jocs per adquirir un bon domini amb el ratolí: clicar, arrossegar,… N’hi ha diferents nivells i molt variats. Recomanable per alumnes d’Educació Infantil i  Cicle Inicial, tot i que seria bo que també el practiquessin els alumnes de Cicle MITJÀ.

Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.
Consta d’un cercador d’informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.
Per mitjà de l’Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts.
Quan les opcions de cerca que ofereix l’Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d’atenció personalitzada.

InfoK-Super3, El programa informatiu del Super3 adreçat al públic més jove que presenta Laia Servera.

http://www.poissonrouge.com/

Pàgina amb moltes activitats  entretingudes pels més petits de la casa, pel seu grau de varietat en les activitats com per la seva riquesa educativa. Es treballa molt l’orientació espaial, la percepció i el domini del ratolí. Activitats adreçades als alumnes d’Educació Infantil.

http://www.xtec.cat/~mfortun4/dibuamas.htm
Les taules de multiplicar han estat sempre un gran problema per alguns alumnes. Proveu de practicar-les amb aquest divertit sistema. Recomanat a tots els alumnes que vulguin treballar, repassar i no oblidar les taules de multiplicar.

http://www.megajocs.com/jugar_joc_memoria_numerica.html?p=play&jocid=439
Pàgina composta per una gran varietat de jocs d’esports, habilitat, estratègia, cotxes, … Adequats pels alumnes de Cicle Mitjà i Superior.

http://www.usaelcoco.com
Si desitges millorar notablement el teu nivell de matemàtiques, prova a “usar el coco”. Aquesta pàgina et proposa tota una sèrie d’activitats de raonament, de problemes, de càlcul numèric, etc, que  posaran  a prova els teus coneixements matemàtics.  Molt adequada pels alumnes de 4t., 5è i 6è. curs.

http://www.supersaber.com/
Aprendre jugant, de vegades, és la manera més divertida i motivadora d’aconseguir un aprenentatge eficaç. Et proposem amb aquestes activitats comprovar i millorar els teus coneixements d’una manera divertida i enriquidora per tu.  Activitats recomanades pels alumnes de Cicle Superior.

http://www.jocsweb.cat/index.php?p=play&jocid=275
Web  de jocs esportius, d’habilitat i  de pensar, molt adequats per treballar l’observació visual, l’orientació i el domini del joc informàtic. Es pot triar el nivell de dificultat en les activitats i es recomana per tots els alumnes amb un domini suficient de l’ordinador.

http://www.genmagic.net/english/anicara1_en.swf
Activitats divertides per familiaritzar-se amb  l’anglès. Aprofita per canviar al teu gust la cara del personatge. Qualsevol edat amb una mínim de domini de l’ordinador.

http://www.genmagic.net/audio_puzzles/
Pàgina d’audio-puzzles que permet practicar la discriminació auditiva i la comprensió oral. Molt interessant per treballar àrees com la música i el llenguatge. A partir de Cicle Inicial amb l’ajuda d’un adult s’obtenen resultats molt positius pels nens i nenes practicants. Però, es a partir de Cicle Mitjà quan els alumnes treuen el màxim profit de les activitats.

http://www.genmagic.org/lengua1/anicara1.html
Joc divertit per treballar l’atenció i la lectura comprensiva. Per jugar és necessari saber llegir bé i entendre les pistes donades i poder, així, resoldre el personatge.

http://www.genmagic.net/habilidades/onesc1.swf
Jocs d’observació i rastreig visual; molt  necessaris durant els primers anys d’escolaritat per agafar atenció i orientació en l’espai. A partir del 5 anys amb un domini suficient de l’ordinador es pot aconseguir jugar.

http://www.genmagic.org/mates5/restes2c.swf
Permet iniciar-se i aprendre a restar d’una manera senzilla. Molt adequada pels alumnes que comencin a restar a l’escola i vulguin reforçar una mica més els seus aprenentatges.

http://www.genmagic.org/mates3/jtausum.swf
El “tres en raya” de les sumes. Joc que permet jugar en parelles i aprendre a dominar les sumes i el càlcul mental. Molt adequat a partir de 2n. curs. Cal l’ajuda d’un adult.

http://www.genmagic.org/mates3/jtau.swf
De vegades els pares i mares també hem d’ajudar els nostres fills/es en els seus aprenentatges. Aquest programa és un exemple per compartir amb els vostres fills/es una estona a practicar amb ells les taules de multiplicar d’una manera divertida i molt entretinguda. Molt recomanada en el procés d’aprenentatge de les taules de multiplicar. Vinga doncs, Som-hi!!

http://www.genmagic.net/habilidades/dib4c1.swf
Treballar les qualitats perceptives en els nens i nenes és molt important per obtenir bons resultats en altres aprenentatges. Així, una bona percepció visual i una bona orientació en l’espai moltes vegades faciliten molts aprenentatges bàsics a l’escola. Aquesta pàgina planteja un treball intens en aquestes dues qualitats a través de les simetries proposades i les combinacions de colors. Recomanada a partir de 4t curs endavant.