Projecte interdisciplinari 1r ESO: El volcà

L’alumnat de 1r d’ESO ha participat en un projecte interdisciplinari promogut entre les assignatures de Biologia i Geologia i Educació Visual i Plàstica.

Durant les classes de Biologia i Geologia han aprés i estudiat un dels fenómens interns de la Terra, els volcans. A més a més, han descrit i nombrat totes les seves parts i han classificat els diferents tipus d’erupcions que es produeixen, en funció de les característiques que es donen duran aquest fenómen. Paral·lelament en l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica n’han creat un, tot usant una combinació de diversos materials, expressions plàstiques i creativitat personal.

Per culminar tot aquest treball, l’alumnat ha usat una senzilla combinació àcid-base per tal de reproduir una erupció volcànica. Aquesta reacció la veuran en detall i aprendran més endavant a l’assignatura de Física i Química, .

Durant l’erupció hem observat com el magma de la cambra magmàtica s’ha enfilat per la xemeneia i ha sortit pel cràter, així com també a través d’un filó lateral i ha descendit muntanya avall.

Donatiu de l’Obra Social de la Caixa

L’Obra Social de la Caixa ha atorgat una subvenció de 1.000 € al Col·legi Sagrada Família. Aquest ajut anirà destinat a cobrir despeses d’alumnat del centre amb risc d’exclusió social.
Agraïm aquest donatiu que ens permetrà ajudar a famílies necessitades.
 

Xerrada “comença el joc”

El dimecres 14 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO hem pogut gaudir de la xerrada “Comença el joc” per part dels mossos d’esquadra.
L’entrada als catorze anys representa l’assumpció d’un seguit de responsabilitats pel que fa les normes socials, consum de drogues i alcohol, assetjament,… Llegeix més»