Fem sortides del projecte Enverdim Santa Coloma!

Les noies i nois de 5è vam començar aquest segon trimestre un projecte, tal com us vam explicar fa temps. El projecte és “Enverdim Santa Coloma”, i érem la primera escola de la ciutat en dur-lo a terme!

A part de totes les coses que hem après sobre els éssers vius i les plantes, teníem una missió: fer una Santa Coloma més verda. I ens vam posar mans a l’obra: a l’aula vam plantar diferents llavors i esqueixos. A poc a poc, les vam cuidar, regar, trasplantar… fins que han brotat i crescut les diferents plantes. Quina il·lusió ens va fer veure com sortien les tiges!

Així va ser com ja gairebé teníem llestes les nostres plantes. Però faltava una cosa: un cartell informatiu sobre la nostra planta. Entre totes i tots, amb l’ajuda dels ordinadors, els vam redactar, imprimir, retallar i muntar. Els vam clavar amb uns pals dins de la planta. D’aquesta manera, les persones que trobaven o s’emportaven les plantes, poden saber d’on venen, quines plantes són i què necessiten.

I aquesta setmana va ser la sortida: vam anar als carrers a repartir i regalar les nostres plantes. Algunes persones ens miraven curioses, d’altres ens volien pagar per les plantes, no entenien que ho fem per a fer una ciutat millor, que no era cosa de diners! En un tres i no res, quan ens vam adonar, ja no teníem plantes, tothom se les havia endut a casa seva! Fins i tot, a la Plaça de la Vila, la mateixa alcaldessa de la ciutat va venir a interessar-se pel nostre projecte i ella mateixa es va endur una planta. Tot un èxit, sense dubte!

I això ens ha donat més ganes i motivació per seguir. Ja tenim noves plantes, hem salvat més llavors, i de ben segur que, al tercer trimestre, tornarem a sortir a fer de la nostra ciutat un lloc més net, més bonic i més verd. En definitiva, una ciutat millor per a totes i tots. Enverdim Santa Coloma!