Educació Emocional

Molts dels problemes de la societat actual tenen un substrat emocional. N’hi ha prou de llegir la premsa i estar al dia de les notícies dels mitjans de comunicació per constatar que vivim constantment amb ansietat, estrès, depressió; que hi ha conflictes, suïcidis, consum de drogues, comportaments de risc, etc. Si ens hi fixem, en tots aquests exemples es manifesta l’analfabetisme emocional, que s’observa en la incapacitat per controlar la impulsivitat i la ira.

Les competències emocionals afavoreixen les relacions amb altres persones i amemocionalb un mateix, facilita la resolució positiva de conflictes, contribueix a la salut física i mental, ajuda a l’aprenentatge, entre d’altres. En últim terme, que és el que realment importa, les persones amb competències emocionals estan en millors condicions per contribuir al benestar personal i social.

És important i necessari que l’educació emocional es posi en pràctica tant a l’escola com a la família. La responsabilitat educativa és compartida.