Informació per a les famílies dels alumnes nous de P4 a 6è curs 2020-2021

Benvolgudes famílies nouvingudes,

En primer lloc, volem donar-vos la benvinguda al centre. És un plaer rebre-us i que formeu part de la comunitat educativa de l’escola Doctor Serés.

L’objectiu d’aquesta circular és donar-vos a conèixer la dinàmica d’Educació Infantil, sobretot pel que fa als primers dies d’escola, i fer-vos cinc cèntims de les normes de funcionament necessàries per afavorir l’adaptació dels vostres fills i filles.

Per començar el curs:

En primer lloc, hem de tenir en compte que aquest curs serà una mica diferent a la resta, començant per aquesta circular. Normalment, durant el mes de juny fèiem una reunió informativa per parlar de tots aquests aspectes que us comentarem; doncs bé, enguany hem de donar la informació per escrit, ja que no hem pogut dur-la a terme a causa de la covid-19.

De l’1 al 4 de setembre haureu d’enviar al correu electrònic de l’escola c5000468@xtec.cat:

 • El qüestionari inicial omplert. És molt important que no l’ompliu ni envieu abans d’aquestes dates, ja que durant l’estiu es poden produir canvis substancials en l’evolució dels infants.
 • Carta de compromís omplerta i signada.

* En el cas que tingueu alguna dificultat per omplir els dos documents word amb l’ordinador i enviar-ho a l’escola, els podeu imprimir, omplir i durant el mateix període podeu dipositar-los a la bústia que hi ha situada a l’exterior de l’escola.

 

Horari:

Des del dia 14 de setembre del 2020, que comença el curs escolar, i fins al 4 de juny del 2021, (ja que del 7 al 22 de juny serà jornada continuada) l’horari serà de les 9h a les 12.30h i de les 15h a les 16.30h; tot i això, al setembre us donarem indicacions més precises, ja que les entrades i sortides de l’escola hauran de ser esglaonades.

Els dies festius del centre i altres informacions importants, es lliuraran amb la circular general d’inici del curs durant els primers dies d’escola.

Els nens/es de P4 fins a 6è hauran d’entrar i sortir per la porta que dóna al Passeig del Parc, (davant del descampat). Us demanem màxima puntualitat, ja que enguany les entrades i sortides estaran marcades pel Pla d’organització del curs 2020-2021, ben diferent al que s’havia establert en cursos anteriors. Recordem a les famílies que no es pot aparcar ni parar al voltant de la rotonda, ja que hem d’afavorir la circulació i fluïdesa de tot el trànsit. Al costat de l’escola hi ha un descampat ideal per deixar-hi el cotxe i anar fins a la porta de l’escola.

 

Material:

Educació infantil (P3 a P5):
 • La bata escolar: ha de dur una beta llarga per penjar-la i ha d’estar marcada amb el nom del/la nen/a. Cada divendres els nens/es s’emportaran la bata a casa per netejar-la i la duran a l’escola cada dilluns.

Punts de venda: Segle XX: c/ Lleida, 102, Alpicat. Telèfon de contacte: 696606150.

 • Una motxilla petita sense rodes

És molt important que les jaquetes, anoracs, xandall de l’escola, bata escolar, bufandes, gorros, guants… que el nen/a dugui, estigui marcat amb el nom i tingui una beta llarga per poder-ho penjar correctament.

 

Educació primària (1r a 6è):
 • El primer dia de curs:
 • S’haurà de portar una motxilla buida on hi càpiga una carpeta tamany DIN A 4 i un estoig gran buit. El primer dia de curs, cada nen/a es trobarà damunt de la seva taula el lot amb tot el material escolar i els llibres que proporciona l’AMPA i que les famílies paguen en la quota de Socialització de Llibres i Material Escolar.

Important! L’estoig es quedarà a classe per a ús exclusiu de cada alumne i el material serà considerat material d’aula.

 • S’haurà de portar una bossa amb unes sabatilles d’esport, amb la sola neta i el més llisa possible, que es quedaran a l’escola. Si algun alumne/a no porta les sabatilles no podrà realitzar les activitats pròpies de l’assignatura d’educació física.

 

 • Els dilluns i els divendres:
 • La bata escolar (només els alumnes de 1r i 2n): ha de dur una beta llarga per penjar-la i ha d’estar marcada amb el nom del/la nen/a. Cada divendres els nens/es s’emportaran la bata a casa per netejar-la i la duran a l’escola cada dilluns.

És molt important que les jaquetes, anoracs, xandall de l’escola, bata escolar, bufandes, gorros, guants… que el nen/a dugui, estigui marcat amb el nom.

 

Xandall de l’escola:

L’han de portar tots alumnes d’Educació infantil i primària els dies que fan psicomotricitat o educació física, i quan van d’excursió. Per altra banda, l’AMPA regala la gorra a tots els alumnes que s’incorporen per primera vegada a l’escola, per a què la duguin quan van d’excursió.

Per al curs 2020-2021 està previst que canvii el model de xandall de l’escola. Durant aquest mes de juliol l’AMPA publicarà a la seva web el model, preu i punts de venda.

Esmorzar:

Educació infantil (P3 a P5):
 • Recomanem i demanem que tots els alumnes vinguin esmorzats de casa i que, com a molt, es porti un petit esmorzar en un tupperware (per exemple una peça de fruita o 2 galetes) que es menjarà en un espai de temps de 15 minuts abans de sortir al pati (cap a les 11h).
 • Al centre tots els dimecres s’esmorza fruita i els alumnes n’han de portar de casa.
 • Una ampolla d’aigua amb el nom de l’alumne/a.

⇒És una norma de tot el cicle d’Educació Infantil que no es portin sucs ni esmorzars de cullera.

 

Educació primària (1r a 6è):
 • Recomanem portar un esmorzar saludable, com pot ser un petit entrepà o una peça de fruita.
 • Al centre tots els dimecres s’esmorza fruita i els alumnes n’han de portar de casa.
 • Una ampolla d’aigua amb el nom de l’alumne/a.

 

⇒Amb l’objectiu de millorar en la gestió del reciclatge i la conscienciació amb el medi ambient, es recomana prescindir del paper d’alumini, els plàstics i els envasos lleugers d’un sol ús per embolicar l’esmorzar i s’aconsella utilitzar alternatives que no generin residus (farcells, carmanyola, bosseta de roba, etc.).

 

 

Consideracions finals:

Si algun nen/a té alguna al·lèrgia o algun altre tret destacable, cal comunicar-ho a la tutora el més aviat possible; si més no, durant els primers dies del curs us donarem una circular per omplir amb tots els detalls.

Donat que hi ha diversos alumnes amb al·lèrgies alimentàries, no se celebraran els aniversaris a l’escola; per tant, la celebració es realitzarà des de l’aspecte lúdicpedagògic.

No es permet portar regals individuals per a cada nen/a, així com invitacions personals per realitzar celebracions a fora del centre escolar.

Moltes vegades els nens/es porten joguines a l’aula i algun cop es trenquen, per evitar cap disgust innecessari us demanem la vostra col·laboració, per a què els vostres fills/es deixin les joguines a casa. A l’escola ja n’hi ha moltes i podran gaudir-ne durant tota la jornada escolar.

 

Servei d’acollida i menjador escolar:

Per a més informació cliqueu aquí.

 

AMPA:

Per a més informació cliqueu aquí.