Com cada dilluns, un nou conte!

 

Avui el Jaume Centelles ens presenta un conte anomenat «Uncle Einar» escrit per Ray Bradbury. Aquest autor també va escriure aventures de ciència ficció, terror i fantasia. Se’l recorda, sobretot, per les Cròniques marcianes i la novel·la Fahrenheit 451.

Al vídeo d’aquest dilluns el Jaume ens explica aquest llibre com “la història de l’home de les ales verdes”. L’oncle Einar té unes ales que li permeten volar a la nit, quan ningú no el veu. Un dia, una topada amb un pal d’alta tensió fa que perdi la capacitat d’orientació, aquella mena de radar que tenen alguns animals com els ratpenats. Aquella pèrdua de percepció nocturna serveix perquè l’oncle Einar conegués a la Brunil·la, amb qui, com ja podeu imaginar, acaba casant-s’hi.

La Brunil·la i l’Einar vivien feliços i tenien quatre fills però un dia, l’home de les ales verdes es va adonar que la seva percepció nocturna s’havia perdut per sempre més. Aquesta certesa el va deprimeir i es va obsessionar amb el cel, els núvols i els horitzons infinits, definitivament tancats per a ell.
Però no tot estava perdut perquè va descobrir la manera de volar durant el dia sense que ningú no sospités qui era. Així s’arriba al final feliç esperat.

https://youtu.be/dxTxSU5fMd8

La proposta didàctica d’aquesta setmana és fer un estel.

Per fer un senzill estel casolà necessitareu:

  • 2 pals (els pals de jardí són ideals, però si no en teniu podeu usar les broquetes de fusta)
  • Corda fina, cordill o fil de pescar.
  • Una bossa de plàstic o papers de seda.
  • Cel·lo i tisores.

Quan el tingueu fet, espereu un dia una mica ventós i sortiu al carrer a provar-lo. Sort! Segur que vola!

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>