Un professor de l’Institut rep el premi Marta Mata de Pedagogia

El passat dimarts 27, el professor del nostre institut Jordi Domènech va rebre el premi Marta Mata de Pedagogia. L’Associació de Mestres Rosa Sensat atorga cada any aquest premi a un llibre que doni a conèixer el treball renovador de mestres, professors o educadors que, en equip o individualment, i a partir de l’anàlisi i la reflexió sobre la pràctica, contribueixin a la millora de l’educació i a enfortir la renovació pedagògica.

L’obra premiada es titula “Indagación, ABP y Controversias. Apuntes para la Competencia Científica” i recull deu anys d’experiències i treball amb diversos enfocaments metodològics, entre les quals diversos projectes duts a terme a l’institut.

Aquest reconeixement a la tasca de vincular la Teoria (el que la pedagogia sap sobre l’aprenentatge) i la Pràctica (la tasca real d’educar a les aules) en la que tant treballem al centre, ens anima a continuar millorant la qualitat de l’educació des de l’Institut.

El llibre, que serà publicat properament, inicia amb el següent paràgraf:“Empecé como profe de ciencias en Secundaria hace ahora 10 años. Llegué de rebote del mundo de la investigación universitaria, buscando estabilidad y un oficio apacible que no me ocupara mucho tiempo. Vivía con la idea inocente que, como sabía explicar y hacer un uso razonable de analogías y metáforas, esto se me iba a dar bien. Pronto todas esas concepciones sobre el oficio se revelaron equivocadas“. El discurs fet en l’entrega del premi és disponible al blog de l’autor.