Història de l’Institut

L’Institut Marta Estrada  es va posar en funcionament el curs 2015/2016, ubicant-se a les instal·lacions d’una antiga escola d’infantil i primària (el CEIP Fàtima) i esdevenint el cinquè centre públic d’ensenyament secundari que s’ofereix a la ciutadania.

Ofereix els cursos de 1er a 4rt d’ESO. El curs 2015/2016 començà amb primer d’ESO i 6 professors, i des de llavors ha anat creixent a un ritme d’un nivell acadèmic per curs. El curs 2018/2019 es va completar el desplegament, amb continuïtat per als anys successius.

La tardor del curs 2016-2017, com a resultat d’un procés participatiu, el centre passà a rebre el nom de Institut Marta Estrada, en reconeixement a la il·lustre investigadora Granollerina.

Zoom: Qui és Marta Estrada?

marta-estradaMarta Estrada i Miyares és una il·lustre granollerina que ha dedicat i dedica la seva vida a la ciència. Nascuda el 1946, va créixer i es va educar a Granollers. Biòloga i oceanògrafa, reconeguda internacionalment, ha rebut reconeixements com el premi Trégouboff de l’Acadèmia de Ciències de París (1992), la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic (1995), la Creu de Sant Jordi (2004) i la Medalla de la ciutat de Granollers (2005). Marta Estrada és membre de la Reial Acadèmia de les Ciències i Arts de Barcelona i la seva carrera investigadora l’ha desenvolupat, gairebé tota, a l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona que depèn del CSIC. El seu nom porta associats, entre d’altres, els valors de l’estudi, l’esforç i la perseverança.

Podeu saber més sobre Marta Estrada a: