Xerrada sobre salut de la Fundació “Alcohol y Sociedad”

El dia 6 d’Abril als alumnes de 4t d’ESO ens van venir a fer una xerrada sobre l’alcohol representants de la Fundació Alcohol y Sociedad.

En aquesta xerrada ens van explicar moltes coses, per començar ens van posar com una història sobre una noia que estava a una festa i volia lligar amb un noi, les seves amigues li van dir que es begués una copa per així estar més relaxada i més riallera. A partir d’aquí ens va ensenyar una taula que mostrava la quantitat d’alcohol que tenim en sang i quines són les conseqüències. Amb aquesta taula vam veure que a partir d’un moment ja no és aconsellable ni continuar bevent ni conduir.

Després d’aquesta taula ens va posar com una situació que era: un company nostre organitza una festa, en aquesta festa un company acaba amb un coma etílic, que faríeu? A partir de la pregunta la gent van contestar: dutxar-lo amb aigua freda, intentar abrigar-lo, intentar despertar-lo… Després la noia ens va dir que el recomanable en aquesta situació que era trucar a l’ambulància encara que ens renyin els pares.

La xerrada ens va fer veure que tenim molts mites al voltant del consum de l’alcohol i que, la majoria de vegades, val més avisar a una ambulància sense preocupar-nos per si en renyen els pares, ja que amb aquesta acció podem salvar-li la vida a un amic o amiga. Ens va semblar interessant i dinàmica, i vam gaudir-la molt.

Aina M. & Biel C.