Taller de primers auxilis

El dimarts 4 de maig, els alumnes de 4t d’ESO, vam tenir l’oportunitat de realitzar un taller de primers auxilis.
A la primera etapa del taller, ens van explicar a nivell teòric com actuar davant de diferents contextos; una persona ofegant-se, un ferida greu, una cremada de diferents graus, com actuar si ens trobéssim amb una persona inconscient, com fer una rcp (reanimació cardiopulmonar manual), etc.

 
A la segona etapa del taller, vam haver de posar en pràctica tota la teoria explicada prèviament.
Vam començar per aprendre a rentar-nos les mans correctament per evitar contagiar amb gèrmens i no empitjorar o infectar una ferida, en el cas d’ajudar o atendre a algú.
Posteriorment, vam dividir la classe en dos grups. Els dos grups vam començar a crear escenaris de diferents situacions, com per exemple, la recreació d’un accident de trànsit, un ofegament o trobar-nos una persona inconscient.
L’objectiu de l’activitat era aprendre a actuar amb seguretat, per a protegir a la víctima i a nosaltres mateixos.


La tercera part de l’activitat pràctica, es va tractar de realitzar RCP correctament, és a dir, primerament assegurar-se de la seguretat de l’escenari, si la persona està conscient o no, observar la seva respiració, i si cal seguidament fer reanimacions cardiopulmonars.
Ens ha semblat un taller molt interessant i entretingut. A més, ens ha ajudat a saber com actuar davant d’una situació de perill i ens ha resolt possibles dubtes sobre com intervenir en el cas de ferides lleus o greus, sobretot, les cremades.

Notícia de Thairé L. i Fawad A.