Explorem el Museu d’Història de Catalunya

El divendres 7 de maig l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Marta Estrada vàrem anar al Museu d’Història de Catalunya situat a Barcelona.

Per anar vam agafar el tren. Un cop allà vam fer una passejada per les Rambles, fixar-nos en totes els indrets d’Edat Mitjana que encara conserva la ciutat. A més a més vam veure el Moll de la Fusta i l’estàtua de Colom , que homenatja el navegant que va descobrir Amèrica, un dels personatges més importants de la història.

Aleshores vam poder entrar al Museu d’Història de Catalunya. Cada classe va tindre una hora d’entrada, per això alguns vam anar a la Basílica de Santa Maria del Mar, d’estil gòtic, que és una església plena d’obres artístiques que contribueixen, amb la seva bellesa i valor patrimonial, a fer de la visita al temple una experiència excepcional.

Un cop al Museu vam veure l’exposició de la conquesta dels musulmans a la península a l’any 711 al 726 i ens van explicar la millora de la comercialització al conquerir la Península Ibérica. A més a més, també vàrem aprendre el funcionament i mecanisme d’un molí hidràulic, tècniques de regadiu i així com, alguns productes exportats de l’est d’Àsia abans del desenvolupament del molí.

Posteriorment, ens contaren com es va voler conquerir Barcelona i com aquesta ciutat va aprofitar les muntanyes per defensar-se amb l’ajuda de torres de vigilància. Finalment, ens varen explicar com treballaven els monjos de la guerra, els quals ajudaven als guerrers resant per tenir bona climatologia, per obtenir una victòria… Comentaven que “un cavaller caigut és una mort” ja que portaven tants articles de metall per protegir-se que la seua protecció podia superar els 60 kg i per tant, si algú queia a terra era molt difícil tornar a aixecar-se.

Ens ho van passar molt bé perquè era un lloc amb molt d’espai i amb bona representació. La guia ens ho va explicar molt bé amb paciència i tranquil•litat i fent-nos sentir molt còmodes durant la visita.

Rayan S. (2n Èpsilon) i Marouane E.