A 1er d’ESO descobrim exoplanetes!

Aquests dies els alumnes de 1er d’ESO a Science Research estem immersos en una aventura investigadora: estem descobrint exoplanetes! Els exoplanetes són planetes de fora del nostre Sistema Solar, i en general no es poden veure directament, ni amb telescopis, sinó que es fa observant canvis en la llum d’estrelles (trànsits planetaris). En el Projecte EXOS hHem analitzat canvis en la llum de diverses estrelles i a partir de la seva freqüència i la seva intensitat hem deduït la mida del planeta i quan tardava a donar una volta al seu Sol.

Amb més proves i amb l’ajut d’un laboratori astronómic virtual, estem sient capaços de “reconstruir” com deu ser cada exoplaneta, si té cràters o no, si té atmosfera o no, a quina temperatura mitjana està i si és habitable. Tota una feina de reconstrucció a partir de proves!

  

A més d’aprendre a investigar estem aprenent coses sobre la gravetat, la velocitat, la massa, el pla de l’eclíptica i perquè els Sistemes solars funcionen com ho fan (inclós el nostre).

Més informació sobre el projecte