+ Noies i dones científiques: 11F

Quants noms d’aquests robots coneixes?

T’ho expliquem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui és #11F2022 , dia de la dona i la nena a la ciència. I per això, cal que visibilitzem el paper de les grans dones tecnològiques.

Al taller en tenim algunes que ens acompanyen (vegeu la segona foto del post)

🙅🏼‍♀️Katherine Johnson: matemàtica i científica de la NASA ; va ser qui va calcular la trajectòria del vol de l’Apollo 11, que va arribar a la lluna.

🙆🏾‍♀️Ada Lovelace: tecnòloga i matemàtica, la primera programadora a la història dels ordinadors creant el seu invent de targetes perforades que ha permès fabricar ordinadors posteriorment.

🙅🏻‍♀️Grace Hopper: militar, enginyera informàtica de la NASA, inventora dels compiladors i del llenguatge informàtic COBOL, que permet que funcionin els programes informàtics.

🙆‍♀️Valentina Tereshkova: cosmonausta, enginyera i militar; va ser la primera dona en anar a l’espai exterior amb la càpsula Vostok6.

🙋🏼‍♀️Margaret Hamilton: enginyera computacional; qui va crear el codi per al programa informàtic que va permetre que la càpsula Eagle fes el descens a la lluna per primer cop.

🙅🏽‍♀️Hedy Lamarr: actriu i inventora; inventora d’un sistema de transmissió de ràdio codificat actualment usat en WiFi i GPS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>