OPTATIVA REVISTA. Xerrada “Les dones primer”, a 3r d’ESO

LAIA ARJONA

El passat 5 de març els alumnes de 3r ESO B (i dels altres grups de tercer) vam assistir a una xerrada sobre el masclisme i els micromasclismes que hi ha a la societat, duta a terme per la Luciana, de l’organització DAE (Dones amb empenta).

Principalment, vam apuntar a la pissarra en una columna situacions on es discriminen les dones i en una altra columna situacions on es discriminen els homes. Vam veure que a la columna de les dones hi havia bastants més situacions que en la dels homes; com, per exemple en els productes d’higiene femenina, que són molt cars, o els anuncis. Després vam debatre si estàvem tots d’acord amb les situacions de discriminació que hi havia apuntades a la pissarra, i com era d’esperar, no tots opinàvem el mateix. Seguidament la Lu, la noia que ens feia la xerrada, ens va explicar què eren els micromasclismes i ens en va posar exemples. Són situacions de masclisme que ja tenim normalitzades a la societat i gairebé sempre són invisibles. Alguns exemples poden ser els acudits sexistes, el fet que els canviadors de nadons quasi sempre estan al lavabo de dones, la mateixa frase de la xerrada “Les dones primer”, etc.

En la meva opinió està bé que fer xerrades d’aquest tipus, tot i que de vegades costa una mica perquè no tothom està d’acord amb els temes de què es parla i pot ser una mica difícil debatre-ho.