25 N

Prou violència masclista. Aquest és el clam i el desig de l’institut Els Tres Turons. Per això hem mirat un vídeo, hem reflexionat sobre aquest problema i hem escrit uns desitjos que hem penjat al vestíbul. Avui ens hem posat el llaç lila, però amb la voluntat que el duguem al cor cada dia. Aquí teniu el manifest que hem llegit a les aules.

CFGM Manteniment de vaixells

El passat dimarts 10 d’octubre, l’alumnat i el professorat del nou CFGM de Manteniment d’Estructures de Fusta i Mobiliari d’Embarcacions d’Esbarjo ens vam desplaçar a fer una classe al port d’Arenys de Mar amb la col·laboració de l’associació El Moll i el nostre amic Oriol Ferran.

Vam fer una classe teòrica on l’alumnat va poder veure les principals fustes que s’utilitzen per a la construcció i reparació de les embarcacions, i veure per què utilitzem cada una d’elles en les diferents parts de les embarcacions.

L’alumnat també va poder fer activitats del mòdul professional de dibuix, on van practicar el croquis i el dibuix d’alguna de les embarcacions i els seus elements específics.

Dia Internacional de la Filosofia

L’alumnat de 1r de Batxillerat han participat a la Mostra de Fotofilosofia amb les seves preguntes filosòfiques acompanyades d’imatges. La Mostra pretén aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

Aquest és l’enllaç del blog dels Tres Turons: https://mostrafilo.blogspot.com/

També podeu veure els seleccionats en el Power Point. Seleccionats Institut Els Tres Turons 2020

També l’alumnat de 4t de la matèria de Filosofia han participat a la Mostra de fotofilosofia amb un vídeo curt de reivindicació de la filosofia que es projectarà en streaming, junt amb els vídeos dels altres instituts, a  l’acte final de la Mostra el 18 de novembre de 2020 en commemoració del Dia Internacional de la Filosofia.P. També podeu veure el vídeo en el nostre canal de youtube.

Observadors del mar

Divendres l’alumnat de 1r va realitzar el mostreig mensual de la sorra de la primera platja de poble que realitzen com a col·laboradors i col·laboradores del projecte Microplastic Watchers del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Un cop recollida la sorra de diferents punts de la platja representatius, l’analitzaran a l’aula i determinaran quins i quants microplàstics hi ha a la nostra platja, dades que facilitaran als científics i científiques del CSIC per tal que puguin extreure conclusions sobre la contaminació per plàstic del Mar Mediterrani. Participant en aquest projecte de Ciència Ciutadana els nois i noies posen en pràctica el mètode científic, prenen consciència sobre la necessitat de preservar el medi ambient i modificar els nostres hàbits de consum i valoren com la seva feina contribueix a la recerca d’àmbit estatal.

Us deixem l’enllaç del projecte per si hi voleu fer un cop d’ull: http://mmbobservadorsdelaplatja.blogspot.com/?m=1

Podeu veure’n algunes fotos:

Prou estereotips!

Els alumnes de 4t han estat al capdavant d’una reivindicació: acabem amb els estereotips de gènere. Aquest divendres s’han vestit amb faldilla per fer visible la necessitat de poder-se mostrar lliurement, sense ser jutjats per la indumentària, i per fer reflexionar a les persones que creuen que la roba té gènere i que jutgen la gent per aquest motiu.

Us mostrem unes fotos de la jornada i us convidem a llegir el manifest que han preparat.

 

Aprofitem el bon temps

De tant en tant aprofitem el bon temps per fer les classes a les taules de pícnic del pati. D’aquesta manera l’alumnat surt de l’entorn de l’aula i està a l’aire lliure, sempre seguint les mesures de seguretat i higiene.

COVID-19

Per poder fer una bona gestió davant de possibles casos de COVID-19, totes les famílies del centre han d’haver firmat aquests dos documents:

Aquí trobareu informació sobre el procediment a seguir en determinades situacions:

En aquest enllaç podeu consultar la situació dels centres educatius a Catalunya, així com la situació de l’alumnat, personal docent, personal d’administració i serveis (PAS), personal d’atenció educativa (PAE) i personal extern, per comarques i municipis:

Dades sobre la covid-19

 

 

Inici de curs

Estem a punt de començar un nou curs escolar. Estem preparant tots els detalls per poder fer les classes amb el màxim de normalitat, sempre tenint presents les normatives. Desitgem, doncs, que amb la nostra dedicació i la vostra col·laboració des de casa puguem tirar endavant aquest 2020-2021 que tantes incerteses ens mostra.

Us informem que el primer dia de l’alumnat, el dilluns 14 de setembre, es farà la presentació del curs. L’horari d’aquest dia serà el següent:
– de 8h a 10h – Presentació de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Aquest dia Batxillerat entrarà per la porta del vestíbul i cicles formatius pel barri de la pineda.
– de 10.15h a 12.15h – presentació de 1r i 2n d’ESO. Aquest dia 1r entrarà pel vestíbul i 2n pel barri de la pineda.
– de 12.30 h a 14.30h – presentació de 3r i 4t d’ESO. Aquest dia 3r entrarà pel vestíbul i 4t pel barri de la pineda.
Hi haurà 15 minuts per fer el canvi de grups; caldrà respectar aquest temps. L’alumnat haurà de dur mascareta per poder entrar al recinte.

El dia 15 de setembre ja farem l’horari habitual, de 8h a 14.30h, seguint les indicacions del pla d’organització.

D’altra banda, la setmana que ve hi ha previstes reunions de famílies per presentar el funcionament general del curs als diversos nivells educatius. Seran reunions telemàtiques. A continuació especifiquem els dies, les hores i els enllaços de cadascuna:
1r d’ESO – dimarts 8 de setembre a les 19h. Inclourà la presentació de l’AFA.

2n, 3r i 4t d’ESO  – dimarts 8 de setembre a les 18h

Batxillerat – dimecres 9 de setembre a les 19h

Cicles formatius – AJORNADA FINS A NOU AVÍS

Les famílies de 1r d’ESO rebran aviat l’enllaç per a l’entrevista inicial amb el tutor o la tutora.

Les famílies de 2n d’ESO rebran aviat la comunicació de si l’alumne/a cursa la matèria de Francès.

Finalment, adjuntem dos documents: la carta de la consellera de Salut i del conseller d’Educació de mesures extraordinàries de Salut per evitar els brots de la covid-19 a les escoles i també l’annex “Altres recomanacions i procediment d’actuació“.

Bon curs a tothom!

Llibres, material i ordinadors

De cara al curs 2020-2021 començarem a treballar amb ordinadors per tal de potenciar l’ús pedagògic de les tecnologies en l’aprenentatge dels nostres estudiants i per poder fer una bona gestió de les activitats en cas d’un possible nou confinament. Per aquest motiu, l’alumnat d’ESO haurà de portar un ordinador per treballar a l’institut. Si ja disposeu d’ordinador, el podeu aprofitar; si no, us demanem que n’adquiriu un allà on us sembli més convenient. També treballarà amb ordinador el 1r curs del nou cicle formatiu de Manteniment d’Estructures de Fusta i Mobiliari d’Embarcacions d’Esbarjo.

Aquí trobareu:

L’AMPA té el projecte de reutilització de llibres amb l’empresa Iddink, que ofereix preus més econòmics amb el servei de préstec. En aquesta pàgina també podeu trobar-hi un ordinador.

Enllaços facilitats per l’AMPA:

 

 

Guanyadors de la Mostra Literària

A l’edició de la Mostra Literària d’enguany quatre alumnes de secundària del nostre institut han estat premiats. Enhorabona!!

Carla Gómez, de 2n d’ESO ha guanyat amb Un cirerer el premi de prosa del grup C.

Feliu Roca, de 3r d’ESO, ha guanyat amb Primaveres el premi de poesia del grup D.

Blanca Delgado, de 4t d’ESO, ha guanyat amb Un fet el premi de prosa del grup D.

Bianca Gavilán, de 4t d’ESO, ha guanyat en la categoria de Microrelats.