Visita al Xifré

Els alumnes de 1 ESO hem visitat al Xifré el taller de fusteria del Cicle Formatiu de Manteniment d’Estructures de Fusta i Mobiliari d’Embarcacions d’Esbarjo.

Ha estat tot un luxe que en Robert, coordinador del cicle, ens ensenyés a treballar amb les autèntiques eines dels artesans.

Construcció d’un electroimant

La setmana passada amb 2ESO A a la matèria de Tecnologia vam fer una activitat de construir un electroimant.  Així, vam provar com és possible que amb una bobina de cable per la qual passa un corrent elèctric es pugui generar un camp magnètic que atregui objectes metàl·lics.

XOCOLATADA VIRTUAL

El proper dilluns 15 de febrer és el Dia Internacional del Càncer Infantil.
Ja fa anys, l´Institut, l´AFA Tres Turons i les famílies organitzem una xocolatada per recaptar fons per la investigació del càncer infantil.
Aquest any no farem la xocolatada presencialment per evitar riscos de contagi, així que la farem virtualment.

Dòmino a Física i química

 

L’alumnat de 2n D han elaborat el seu propi dòmino sobre canvis d’estat. Ells mateixos han escollit les paraules, han cercat les definicions, han construït les fitxes i han elaborat el solucionari.

Accents diacrítics

 

Els alumnes de 2n d’ESO, a l’assignatura de català i a l’Aula d’Acollida, han estat treballant els accents diacrítics. Han après que molts d’ells han estat suprimits i que normativament en queden quinze. Mireu quins treballs més originals i creatius han fet per tenir-los clar. MOLT BONA FEINA!

 

Primers Auxilis

Alumnes de 4t realitzen una sessió de primers auxilis amb la Creu Roja per tenir les nocions bàsiques. També han practicat la respiració cardiopulmonar.

 

Treball a l’Aula d’Acollida

A l’aula d’acollida, amb el suport del professor de català de 2n, estem treballant l’accent diacrític en català. L’hem identificat i hem descobert la seva importància, ja que un accent canvia totalment el significat de les paraules. Així mateix, hem confeccionat diversos cartells que trobareu molt aviat a l’institut!

ANIMA’T I PARTICIPA

Participa, culturitza’t en català! Des del centre us animem a tots i a totes a participar en la nostra activitat CULTURITZA’T EN CATALÀ. Explica un refrany, busca una paraula al diccionari i endevina l’insult amagat en català. Al vestíbul tens els fulls d’inscripció i la bústia.

Cartells de les comarques de Catalunya

Els alumnes de 3r van realitzar una sèrie de cartells dedicats a les comarques de Catalunya. L’objectiu era incloure informació bàsica i mostrar els principals punts d’interès de la comarca, tant pel que fa al turisme com a la recerca i el medi ambient.
Llegeix més»