L’Institut Salvador Espriu rep la certificació ISO 9001:2015

Uns dels darrers objectius que ha tingut el nostre centre des del 2019 ha estat organitzar l’institut mitjançant un sistema de qualitat i millora contínua. És per això que des del curs 2019-20 l’Institut Salvador Espriu va sol·licitar entrar a formar part del Projecte de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC) del Departament d’Educació. El projecte el va iniciar el director Josep Roura i l’ha continuat l’equip directiu posterior encapçalat per Xavier Serra com a director.

Al llarg dels darrers cinc cursos, i sempre amb formació i suport del PQiMC, s’ha dissenyat i implementat un sistema de gestió de qualitat basat en la norma ISO 9001:2015. En cursos anteriors s’han fet auditories internes que han ajudat a acabar d’ajustar el sistema i preparar l’auditoria externa. L’auditoria externa de certificació s’ha realitzat els dies 26 i 27 d’octubre d’aquest any 2023 amb l’empresa Bureau Veritas.

L’auditoria s’ha fet en dues fases. A la primera fase, que tenia com a objectiu comprovar si el sistema era auditable, hi van participar el director del centre, Xavier Serra, i la coordinadora de qualitat, Cristina Rodà, com a responsables del sistema de gestió, i coordinadors dels processos del centre.  A la segona fase es van auditar tots els processos del centre: els estratègics, els clau i els de suport.

Els resultats de l’auditoria externa han estat positius, ja que l’informe final certifica que el sistema de gestió de qualitat de l’Institut Salvador Espriu de Salt és conforme a la norma ISO 9001:2015. Aquesta certificació és un reconeixement a tota la feina feta per part de tot el personal del centre, i, per tant, motiu de molta satisfacció per a tots. A la XXV Jornada de qualitat a l’ensenyament, Xavier Serra i Cristina Rodà van recollir la certificació.

Tot el personal de l’institut Salvador Espriu continuarem treballant per mantenir aquest sistema i seguir avançant per oferir un sistema de qualitat i millora contínua. Totes les millores contribueixen a una gestió més eficaç i eficient, la qual ha d’ajudar a millorar els resultats en tots els seus processos, especialment el d’ensenyament i aprenentatge.

Volem donar les gràcies a totes les persones que, amb el seu treball diari, han fet possible que el nostre centre sigui un centre de qualitat, ara certificada.

Activitat finançada pel Ministerio d’Educación y Formación Professional y cofinanciada pel Fons Socials Europeu Plus