Erasmus+ ‘Go Green’

2021-2027

Web del projecte

 

Grup facebook
Segueix-nos!
Abril de 2023
Grècia

Del 22 al 30 d’abril, vam tenir l’oportunitat de participar en el projecte Erasmus+ ‘Go Green’ i vam anar a conèixer Grècia. Durant aquests dies, vam estar amb els companys de la República Txeca, Bulgària, Turquia i Portugal, aprenent noves cultures i llengües, sobretot l’anglès, que és la que tothom entenia. També hem visitat llocs emblemàtics d’aquest país. Ens ha agradat molt poder gaudir d’aquesta experiència, ja que la tindrem present durant tota la nostra vida.


Novembre de 2022

5a mobilitat Portugal

La setmana del 6 al 13 de novembre vam realitzar la cinquena mobilitat del projecte Erasmus+ ‘Go Green’. En aquesta ocasió vam anar a Portugal, concretament a les ciutats de Braga i Porto. Els objectius del projecte que vam treballar estaven relacionats amb la contaminació de les aigües dels rius i mars. A més a més, vam realitzar diverses visites culturals com la fàbrica de ceràmica ‘Vista Alegre’, vam aprendre a fer ‘ovos moles’ i vam visitar altres citutats com Aveiro, la Venècia portuguesa.


Octubre de 2022

4a mobilitat Bulgària

A principis d’octubre vam tornar de la 4a mobilitat del projecte Erasmus+ Go Green. Aquest viatge ha estat molt interessant, hem après coses noves, cultura no només de Bulgària, també d’altres països. Hem conegut a molta gent, hem fet amics i amigues, ha set divertit, potser l’organització allà ha fallat una mica, però en general ha estat bastant bé. Tots estem d’acord que segur que repetiríem aquesta experiència.


Maig de 2022

Aquesta setmana tenim a l’institut els participants dels diferents països (Bulgària, Grècia, República Txeca, Portugal i Turquia) del projecte Erasmus+ GoGreen. Hem realitzat activitats relacionades amb els boscos i descobert l’entorn tant fantàstic del que gaudim!


Març de 2022

L’última setmana de març vam realitzar la segona mobilitat del projecte Erasmus+ ‘Go Green’. Aquest cop ens van rebre a Antalya (Turquia) i allà ens vam trobar amb l’alumnat i el professorat dels altres països (Grècia, Portugal, Bulgària i República Txeca). Continuant amb la temàtica del projecte vam fer activitats de conscienciació sobre la manca d’aigua, vam fer presentacions sobre com afecta el canvi climàtic als edificis que són Patrimoni de la Humanitat, vam visitar una planta de reciclatge… També vam tenir temps per visitar la ciutat i el seu centre històric (Kaleiçi) i altres punts d’interès com l’amfiteatre de Thermesos, les antigues ciutats de Phasilis i Side…

Els 5 alumnes de 4t d’ESO i les professores acompanyants valoren molt positivament l’experiència.

Ja ens estem preparant per rebre’ls el mes vinent a la nostra ciutat!

 


Octubre de 2021

L’última setmana d’octubre vam realitzar la primera mobilitat del projecte Erasmus+ ‘Go Green’.

El projecte està format per sis països, Grècia, Portugal, Turquia, República Txeca, Bulgària i Espanya. Aquesta vegada quatre alumnes de 4rt d’ESO van anar a la República Txeca, el país coordinador del projecte.

Concretament vam anar a la ciutat de Karviná. Vam realitzar activitats relacionades amb la regeneració de residus (Zero Waste), discussions sobre com fomentar l’estalvi energètic, vam començar un jardí, etc.

Les alumnes han fet un vídeo que recull una petita mostra de l’experiència viscuda:


Juny de 2021

Avui dilluns 14 de juny hem fet l’última trobada online del projecte Erasmus Go Green. Durant aquesta segona trobada hem parlat sobre com ha afectat el canvi climàtic a cada un dels nostres respectius països. Al principi de la trobada el país amfitrió, Turquia, ens ha fet una presentació ensenyant-nos com es el seu país, el menjar típic, monuments… seguidament cada país ha fet la seva presentació i finalment hem fet un kahoot sobre el canvi climàtic, cal dir que el nostre equip ha quedat en segona posició. En resum, ha set una trobada molt semblant a l’anterior on ens ho hem passat molt bé i hem après coses noves d’altres països i sobre les causes i conseqüències del canvi climàtic.

El curs vinent esperem poder viatjar i veure en persona a totes les persones que hem conegut online, visitar els llocs que ens han ensenyat i compartir experiències plegats.


Maig de 2021

El dilluns 17 de maig vam fer la nostra primera trobada dins del projecte Erasmus+ Go Green. Durant la videotrucada hem pogut exposar tots els nostres treballs sobre l’ús de bicicletes als països i ciutats respectius a cada grup. La trobada ha durat unes dues hores i mitja.

Aquesta vegada el pais amfitrió ha estat Grècia. Ens han preparat una presentació introductòria ensenyant-nos el seu país, els llocs importants, el seu paisatge… i seguidament hem començat a fer les presentacions. En general a estat una bona experiència malgrat de les restriccions pel covid.

Tomàs, Ferran, Èric i Ivan. 3r ESO D


Abril de 2021

El 29 d’abril, tres alumnes de 3r B hem fet una videotrucada amb els companys del projecte Erasmus+ Go Green. Durant la trucada, els diferents alumnes ens han explicat com funciona el reciclatge del plàstic en el seu país i ens han ensenyat les dades de residus de plàstic que tenen. També hem posat en comú l’activitat que vam fer a casa de comptar els plàstics que gastem en una setmana i hem parlat sobre maneres de com reduir aquests residus. Finalment, les alumnes representants d’Espanya hem preparat dos jocs online per tal de conèixer noves dades sobre el malbaratament del plàstic i perquè els estudiants estrangers coneguessin una mica més sobre la cultura catalana. A nosaltres ens ha agradat molt poder parlar amb aquestes persones malgrat la situació actual de la covid, hem après molta informació nova sobre els plàstics i hem pogut veure que generem massa plàstic i que s’ha de reduir. Esperem que l’any que ve poguem reunir-nos amb alguns dels alumnes que hem conegut avui en persona.

Moltes gràcies per haver-nos donat aquesta oportunitat!

Neus Feixas, Ona Quintana i Abril Pujol


Març de 2021
Durant el mes de març hem realitzat dues trobades virtuals del projecte Erasmus+ Go Green.

El 8 de març, coordinats per Bulgària, vam treballar les catàstrofes naturals més rellevants de cada país participant. En el nostre cas, les alumnes que ens representaven van escollir el temporal Glòria. Aprofitant que era el Dia Internacional de les Dones vam fer dinàmiques de conscienciació. Vam poder adonar-nos que els objectius són comuns arreu d’Europa.

El 22 de març, vam celebrar el Dia Internacional de l’Aigua i el tema principal era la importància de l’aigua, reduir-ne el malbaratament i conèixer els rius més importants de cada país. Per concloure la trobada hem fet un Kahoot per conèixer millor els països que formem part d’aquest projecte.

Agraïm a les nostres representants la Tura, l’Alba, la Lili i la Neus la seva implicació i les felicitem per la qualitat de les seves intervencions.

Us deixem un recull de fotografies de les diferents trobades.

2a trobada
3a trobada


Publicació del logo guanyador. 4 de desembre de 2020

La setmana passada hauríem d’haver viatjat a la República Txeca per fer la primera trobada del projecte Erasmus+ ‘Go Green’. Degut a la impossibilitat de viatjar les trobades s’han fet online. Els alumnes dels diferents països ens han explicat els seus sistemes educatius i hem pogut conèixer la història i oferta educativa dels seus respectius instituts. A més, vam comentar maneres d’estalviar electricitat en la nostra vida diària. Finalment, també vam escollir el logotip del projecte que és el que podeu veure a continuació.

Les representants del nostre institut, escollides d’entre tots els alumnes de 3r d’ESO van ser la Tura Masias, Alba Mena, Lili Cassan i Neus Prat. Les felicitem per la seva magnífica intervenció!

Donem les gràcies a tot l’alumnat de 3r per la seva implicació i esforç.

Si mireu la resta de fotografies, també podeu veure els 3 logotips guanyadors d’entre els finalistes del nostre institut.

 

qrf

Novembre de 2021

Aquest curs els alumnes de 3r d’ESO participen en un projecte Erasmus+ que es diu ‘Go Green’ juntament amb la República Txeca, Grècia, Portugal, Turquia i Bulgària. L’objectiu del projecte és treballar la sostenibilitat. Durant les últimes setmanes hem estat treballant les tasques proposades per la República Txeca sobre l’estalvi energètic.

El projecte té una durada de dos cursos acadèmics i, tot i que la llengua vehicular serà l’anglès, hi ha moltes matèries implicades, afavorint així l’aprenentatge transversal.

La primera tasca que ens han proposat és crear un logotip que representi el projecte. Els alumnes de 3r han fet una votació prèvia i en el següent enllaç podreu votar d’entre els 6 finalistes. D’aquests, els 3 més votats seran els representants de l’Institut Montsacopa. Després farem la votació final amb els logos que hagin proposat els altres països.

Podeu votar fins divendres 20 de novembre.

Gràcies per la vostra participació!

https://forms.gle/J8p2txVwQzGBzqi18