El dimecres 30 de Març, els alumnes de primer i segons curs del CFGS de Dietètica varen ser convidats a conèixer la Universitat de Vic, on actualment s’està impartint el Grau de Nutrició Humana i Dietètica. Amb aquest nou pla d’estudis els alumnes tenen la oportunitat de formar-se en coneixements teòrics, científics i humanístics, obrint portes cap a nous camps com la nutrició esportiva o la recerca aplicada a la nutrició.
Tanmateix, varen poder participar en la realització de tres tallers ben interessants:
– Taller de Nutrició en l’esport: ens varen impartir coneixements teòrics bàsics de les diferències nutricionals que requereix un esportista per realitzar la seva activitat física. Després, els propis alumnes van poder analitzar el contingut de sucres de diferents aliments quotidians (pernil dolç, suc de taronja, formatge, donuts…). I van tenir èxit tot dissenyant esmorzars alternatius, segons les necessitats dietètiques dels seus pacients.
– Taller de Digestió del Pa: al laboratori es va comprovar in situ amb reactius com la saliva humana digereix el midó dels aliments com el pa, requerint pel procés un temps determinat, temperatura adequada, etc.
– Taller de Textures: es va experimentar amb les diferents textures amb que es pot arribar a presentar un mateix aliment, adaptant-se així a les necessitats de les persones segons la seva patologia.