PROJECTE: Física al parc

“Física al parc” és un projecte dirigit a l’alumnat de Física de 1r de Batxillerat, elaborat per la Lurdes Morral, amb l’objectiu aplicar tot allò que els nois i noies han après a les classes i al laboratori a través d’una visita al Parc Catalunya de Sabadell, és a dir, és que és un projecte de Física aplicada.

Abans, però, han preparat el projecte a l’institut realitzant pràctiques senzilles de caiguda lliure, moviment parabòlic, moviment circular, moviment d’un pèndul i han après a utilitzar aplicacions com ImageMeter, que serveix per estimar distàncies, una que mesura acceleracions i també han gravat els moviments i han fet el tractament de les imatges amb el programa Tracker.

A continuació, us presentem el blog del PROJECTE FÍSICA AL PARC, per tal que el pugueu conèixer:

https://fisicaalparc.wordpress.com/

De totes aquestes mini experiències, s’han realitzat uns tutorials per explicar com s’han realitzat i com cal emprar el programa i les aplicacions.

Finalment, a mitjans de maig, van anar tot el matí al Parc Catalunya i, per grups, van dissenyar pràctiques als tobogans, als gronxadors, a l’aranya i a l’skate a una escala major que al laboratori, van fer les mesures oportunes i van recollir tots els resultats en presentacions i vídeos que estan recollits a la web de físicaalparc que us hem indicat.

I aquí teniu l’enllaç a un vídeo on podeu veure un resum en imatges de tot el que s’ha dut a terme al Parc Catalunya. Ja veureu quina xulada!:

https://www.youtube.com/watch?v=XZiyPDcOqgY

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>