El TAEKWONDO i els valors de l’esport

Des de fa uns anys, el Treball de Síntesi de 3r d’ESO del nostre centre, “Un món plural i divers”, compta amb una activitat molt interessant d’iniciació al Taekwondo, que pretén ser un tastet d’aquesta art marcial i de tots el valors que comporta aquesta disciplina esportiva.

Ara, més que mai, els valors són una prioritat que cal mimar i potenciar des dels centres educatius i tots els agents educatius de la nostra societat, com pot ser l’esport, i aquesta activitat n’és una bona oportunitat.

El Taekwondo és una art marcial d’origen coreà. Destaca per la varietat i l’espectacularitat de les seves tècniques, i actualment, és una de les arts marcials més conegudes i practicades arreu del món.

És curiós observar com l’alumnat se sorprèn de què a través d’una disciplina esportiva i de de competició olímpica es poden treballar els valors, com la disciplina, la constància o la solidaritat. La forma de presentar el Taekwondo als nois i noies també els sorprèn, ja que quan es parla d’aquest esport no remarquen els aspectes competitius, ni agressius, sinó com a l’aprenentatge de tècniques d’autodefensa personal.

Som afortunats i afortunades de comptar a l’Institut La Romànica amb la Cristina Salado Alonso i la Candi Fortes Giménez, dues esportistes d’elit que viuen la passió del Taekwondo i transmeten els valors de l’esport. Totes dues tenen un palmarès impressionant de premis, en tractar-se de dues campiones de Taekwondo de Catalunya, d’Espanya, d’Europa, de tot tipus de competicions internacionals, campiones del món i campiones olímpiques.

Juntes, dirigeixen una Escola de Taekwondo a Sabadell i, com a professionals altament qualificades, s’han especialitzat en la preparació per a cinturó negre i l’alta competició. Però, a més, treballen amb tot tipus d’alumnat, de totes les edats i practicant tot tipus de modalitats, entre les quals estan aquests tastets a centres educatius, com el nostre.

L’alumnat de 3r d’ESO són privilegiats de poder gaudir d’aquesta disciplina esportiva i comptar amb aquestes dues especialistes que, en les seves pròpies paraules, tenen com a objectiu educar i fomentar els valors a través de l’esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>