El Ball de Bastons de l’Institut La Romànica present a la VI Trobada Bastonera de Salou

Text: Adrián Ortiz Mera

La Colla Bastonera Les Romanes [colla bastonera autogestionada i feminista de l’Institut La Romànica de Barberà del Vallès], es consolida com a projecte ja no tan sols d’institut sinó de ciutat. Aquest cap de setmana, una part del grup de joves es va desplaçar a Salou per participar en la seva VI Trobada Bastonera. A l’esdeveniment van participar fins a un total de dotze colles bastoneres d’arreu de Catalunya, essent aquest grup l’únic que comparteix l’origen amb la colla amfitriona [el Ball de Bastons de Salou] la qual també va néixer en un institut de secundària [l’Institut Jaume I de Salou].

La Colla Bastonera Les Romanes va participar en la cercavila, executant les seves coreografies però també participant en les coreografies dels Bastoners de Sabadell. Ha estat de fet en aquesta actuació que el grup ha estrenat una altra part del seu vestuari i ja anaven amb la base blanca característica del Ball de Bastons de Catalunya -en la seva majoria de casos- i l’ús d’espardenyes del color oficial de la colla [el lila com a reivindicació i compromís amb els valors i principis feministes]. Un cop a la Plaça de la Pau, es van fer els balls de lluïment i van recollir el recordatori de l’esdeveniment de les mans de l’alcalde de la població, el Senyor Pere Granados.

Per acabar el dia, i acompanyats en tot moment per algunes de les famílies de les joves i el professor responsable d’aquest projecte cultural, van sopar en germanor amb la resta de colles i van assistir a la presentació del vestuari de gala/nit del Ball de Bastons de Salou, organitzat per la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>