Comentari del documental «Restaurant la dignitat» a l’aula d’acollida

«Pakistan la meva bella pàtria, el cinquè país més poblat del món, situat al continent més gran, Àsia. Va passar a ser independent el 14 d’agost de 1947 d’imperi britànic, quan vuit milions de musulmans van arribar a la República Islàmica del Pakistan, en canvi molts hindús i sikhs havien anat a la nació secular de l’Índia.

Avui Lahore, la capital de la província del Punjab, alberga a 12 milions d’habitants amb un patrimoni cultural tan desconegut a Occident com impressionant, amb brillants joies del passat com els jardins Shalimar, el fort dels reis Mogols, o les mesquites el Bashahi i Wazir Khan.

El centre emmurallat té 285 hectàrees de basars amb 22.000 edificis. L’any 2005 amb la col·laboració de Word Bank i el govern del Punjah es va fer un projecte per rehabilitar la part antiga de Lahore. La primera fase d’aquest projecte es va completar el 2014, recentment hi ha hagut iniciatives per rehabilitar la ciutat emmurallada, amb una arquitectura única de múltiples influències artístiques i restaurar el conjunt de palaus i jardins dels dignataris mogols.

Aquests projectes han aconseguit rescatar-la de l’abandonament i la misèria i rellançar-la com a una capital turística en apogeu, ara també atractiva per a les empreses».

Shiza Qaisar de 4tA.

Si voleu veure el reportatge, aquí teniu l’enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/restaurant-la-dignitat/video/6077470/