Experiències amb una Beca Erasmus+ K103 amb alumnat CFGS. Estiu 2021

Ni les restriccions d’entrada als diferents països de l’EU, ni la Covid-19 han impedit el desplaçament del nostre alumnat Erasmus + K-103 durant els mesos de  juny, juliol i agost de 2021.

El curs escolar 2019-20, com també les nostres vides, es va veure interromput sobtadament per l’esclat i rapidíssima propagació de virus Sars-Covid-2, sembrant el caos en tots els àmbits de la societat, especialment en els sectors de l’hostaleria i el turisme, minvant així les il·lusions de l’alumnat de l’INSEHTB.

Afortunadament, els avenços de la ciència ens van portar les vacunes i això ha possibilitat una creixent recuperació de la confiança en el sector, coincidint amb la relaxació en els requisits d’entrada als diferents països de la Unió Europea. Ressaltar que aquest curs ha estat l’últim any en què Regne Unit ha participat en el programa a causa de la seva sortida de la Unió Europea.

L’edició del programa Erasmus + K-103 2020-2021 ha estat coberta d’interrogants i dificultats que superar, així com temors per part d’empreses receptores, alumnat becat i professorat responsable.

Finalment s’han establert dues partides d’alumnat, la primera incorporant-se a les pràctiques a l’estiu i la segona al setembre.

No obstant això, un cop més podem destacar amb orgull el compliment de la responsabilitat del nostre alumnat Erasmus enviat a Itàlia, França, Alemanya i Gal·les, i l’aprenentatge, el creixement personal i professional assolit gràcies a la seva participació en aquesta experiència.

A continuació se citen comentaris de l’alumnat que ha gaudit d’una beca de mobilitat Erasmus + K-103 durant els mesos de  juny, juliol i agost de 2021:

 

Judith Samson Suziann, Direcció de CUINA, França:

He après molt, tan personal com professionalment. Un dia el xef em va dir que preparés una recepta que jo voldria. Vaig decidir portar “masalas de biryani i tandoori“, típiques espècies de l’Índia i el Pakistan. Vaig preparar una recepta tradicional anomenada “Biryani” de pollastre.

Vull agrair, al xef per ajudar-me a gestionar qualsevol problema durant la meva estada, als meus companys de cuina amb els que vaig aprendre i vaig gaudir cuinant, i a l’INS EHTB per donar-me l’oportunitat de tenir una experiència com la que és un Erasmus.

Definitivament l’hi recomano a tots els estudiants amb ganes de veure món, conèixer gent, aprendre un nou idioma i viure noves experiències.”

 

Jordi Domènech Gassol, GIAT, Gal·les:

“Vaig gaudir molt parlant amb els clients que acudien al local i d’aquesta manera podia practicar l’idioma amb altres persones que no fossin els meus companys de treball. Vaig tenir una genial experiència amb la major part de l’equip, em van tractar amb molt afecte i em van ensenyar moltes tècniques noves dins el mateix camp.”

“Amb el que més vaig gaudir, va ser fer amics internacionals de molts països i provar matèries noves amb ells, des de menjar o costums fins a experiències noves i viatges.”

 

Arnau Domínguez Botifoll, GAT, Gal·les:

L’hotel en el qual vaig treballar és un hotel de 4 estrelles superior, amb 134 habitacions i 4 pisos. No és un hotel molt gran, però és bastant luxós. La General Manager es diu Margaret i és una dona molt britànica, amb classe i educació, però si t’ha de posar ferm, no et preocupis, que et redreça.”

“Aquesta experiència ha tingut els seus alts i baixos (la quarantena obligatòria a l’arribada a UK, el meu contagi poc temps després d’arribar…) però la conservaré sempre com un bonic record. M’ha servit per conèixer a molta gent i també per perfeccionar l’anglès. Us la recomano.”

 

Óscar Santesmases Ramos, Direcció de Serveis, Gal·les:

“Havia de demostrar que encara que no fos el millor parlant en anglès, sabia on era i que havia de lluitar perquè em donessin oportunitats.”

“Em va agradar molt el concepte que tenen ells del “Afternoon Tea” i com se serveix, model inexistent a la cuina espanyola i em va semblar exportable fora d’Europa, sobretot ara que és quan el client, sobretot jove, busca idees noves i que els sorprenguin.”

“He après molt tant personalment com laboralment, ja que m’he hagut d’adaptar a un tipus de cultura i estil de treball força diferent de què estava acostumat.”

“Gràcies a totes les persones que m’han ajudat a créixer aquí en aquests dos mesos d’aprenentatge constant.”

 

Andrea Lozano Arcas, AVGE, Itàlia:

“Durant els dos mesos de pràctiques, vaig estar treballant a l’oficina de turisme d’Arezzo i el museu de la Giostra de Saracino. La meva funció consistia a atendre els turistes, resoldre els seus dubtes, aconsellar-los, vendre bitllets per visitar el museu o per assistir a diferents esdeveniments, etc. Considero una sort immensa el fet d’haver pogut treballar de cara al públic perquè m’ha permès sortir de la meva zona de confort, aprendre a desenvolupar-me en italià i millorar el meu nivell d’anglès.”

Em sento enormement agraïda per haver pogut viure aquesta increïble experiència. Sens dubte et canvia la manera de veure el món i la vida.”

 

Víctor García Ruiz, GIAT, Itàlia:

“Haig de dir que malgrat que ha estat un estiu en què el turisme s’ha vist molt afectat, l’ambient a l’oficina i amb la  resta de companys ha fet que la meva tasca fos realment agradable i enriquidora. He après a estar de cara amb el  públic, a tractar amb turistes de tota índole, a fer-me entendre en les llengües en què realment em costa expressar-me, (…) entre d’altres moltes coses. Ha estat un aprenentatge continu.”

“Finalment, vull destacar que els dies lliures els he dedicat a visitar i conèixer altres punts d’Itàlia, que m’han deixat bocabadat i que m’han fet gaudir d’una infinitat de llocs que sempre recordaré.”

“I és que, com es pot aprendre millor turisme, sinó fent de turista. Així, que motxilla a l’esquena amb l’imprescindible i a caminar.”

“Aquests dos mesos, els recordaré sempre amb un afecte especial, ja que sense cap dubte ha estat una experiència que repetiria una i mil vegades”.

A la tornada al novembre i desembre del segon torn publicarem un altre article amb les experiències  de l’alumnat d’aquest segon torn (setembre, octubre, novembre 2021)