Projecte de Medi Social “L’edat moderna” 6è

A 6è C hem treballat l’edat moderna com a període de la història diferent del temps que vivim nosaltres al segle XXI. Hem dedicat les sessions de medi del mes de març a conèixer aquest moment històric.

Hem estudiat diversos aspectes generals de forma individual amb un treball personal de recerca d’informació del nostre llibre de text, sense guiatge, per a començar a desenvolupar les habilitats de la competència “aprendre a aprendre”. Aquest treball l’hem lliurat a la professora, que ens l’ha avaluat individualment i ens ha fet uns comentaris personals.

També hem estudiat alguns aspectes més profundament en un treball de grup vehiculat per mitjà del Google Classroom. Al nostre grup hem organitzat 5 grups de treball i a cada grup se li ha assignat un tema per sorteig.

Els temes són:
– Cristòfol Colom i els seus viatges – La vida en una caravel·la
– Avenços científics i tècnics que van permetre la navegació a l’època moderna – Diferències en com es navega actualment
– Què van trobar els primers expedicionaris en arribar a Amèrica? Quines conseqüències va tenir la seva arribada? Existeixen encara els pobles indígenes?
– Els bandolers – La vida d’un bandoler – Per què hi havia bandolers?
– La societat i l’economia a l’edat moderna – En què es diferencien de l’actualitat – Continuen havent-hi privilegiats i no privilegiats? Exemples

La tasca de grup consistia en fer una bona recerca d’informació que s’havia de recollir en un document compartit al Google Drive, així com una col·lecció de fotografies per il·lustrar el tema i formar part d’una presentació digital de Genially. El dia 25 de març era la data escollida per fer la presentació oral del tema a la resta de companyes i companys, mostrant també el mural realitzat en una cartolina.

Aquí teniu els murals: