Erasmus – Daun (Germany) – Day 6

El divendres 6 de maig l’hem passat a la ciutat de Colònia.

A primera hora, 7:45, hem pujat a l’autobús per fer un trajecte d’una hora i mitja.

La primera parada programada era per fer la visita del Museu de la Xocolata. Un guia ens ha explicat la procedència de les llavors de cacau, la relació històrica del cacau amb les persones i com es va estendre per Europa al segle XIX malgrat haver arribat a Espanya dos segles abans. La segona part de la visita ens ha permès veure com es fabrica la xocolata actualment amb les màquines funcionant. Fins i tot hem pogut fer una degustació de xocolata calenta i de petits trossets de xocolata amb llet.

La segona part de la jornada ens ha portat al centre de la ciutat, tot passant per la vora del riu i de cases tradicionals alemanyes. A la plaça de la catedral ens hem assegut i hem establert el punt de trobada perquè tothom ha tingut temps lliure! Ens hem passejat pels carrers, hem entrat a la catedral gòtica (una de les més conegudes d’Europa), hem comprat a la zona comercial. Una bona oportunitat per aprendre a orientar-nos en el centre d’una ciutat i ser puntuals.

La tercera activitat ha estat la visita al Museu dels Esports Olímpics. Des del principi de la visita hem pogut jugar a tennis de taula, futbolí i gols a una porteria petita mentre esperàvem la visita guiada. En anglès ens han explicat l’origen de les Olimpíades a l’antiga Grècia, l’evolució de la seva celebració en el temps i els nous esports que ara també són olímpics. El moment que ens ha agradat més ha estat quan hem pogut provar diverses disciplines olímpiques, com el salt de llargada amb pes a les mans, aixecar pes o mantenir l’equilibri en un skateboard.

Un cop hem tornat de Colònia amb l’autobús, a les 18:00, ens estaven esperant les famílies d’acollida amb força menjar per celebrar un “Farewell Party” o Festa de Comiat. Les professores Petra Igelmund i Anne Schmiz han projectat fotografies i vídeos de tots els dies i algunes n oies i noies tant catalans com alemanys han explicat què estàvem veient en anglès per a les famílies. Un grup de voluntàries i voluntaris han ballat la dansa del primer dia dalt de l’escenari, i de seguida hem anat a fer la degustació dels menjars. Hi havia una mica de tot: fruites, amanides, macarrons, entrepans, pastissos, magdalenes, rotlles de verdures i de carn…tot fet a casa! Per acabar, les professores alemanyes han repartit un regal per tothom: dues carmanyoles de plàstic per poder portar el menjar de forma ecològica. Finalment, les professores Laia López, Maria Jover i Carme Florit han dit unes paraules d’agraïment a tothom, molt especialment a les famílies, mestres i alumnat de Daun!

 

Des d’aquest enllaç podeu veure totes les fotos i vídeos de la setmana:
Daun 7 a 13 de maig