Primera activitat amb microbit

La placa Micro:bit és una eina molt versàtil i útil que ens permet moltíssimes possibilitats de programació i interacció amb els seus sensors i actuadors, però que es pot ampliar si hi afegim més sensors d’entrada i actuadors de sortida.

Aquest maquinari es programa amb una aplicació molt similar a l’Scratch anomenada MakeCode. Com a primera activitat de coneixença d’aquest maquinari hem programat per a que la seva graella de llums led de color vermell ens mostri la inicial del nostre nom, com per exemple aquesta imatge

Com a segona activitat introductòria hem fet que als leds s’hi mostri tot el nostre nom amb lletres que vagin passant

Una de les bones possibilitats que ens ofereix el web és la de programar una micro:bit virtual, fet que ens ajuda a l’hora de visualitzar el resultat de la nostra programació sense necessitat de tenir una placa micro:bit física a davant.

La propera activitat serà ja encaminada al nostre projecte magnet de la llum, amb el que construirem, utilitzant un sensor de llum, una programació per a que la placa mostri un Sol quan hi hagi molta llum, o una Lluna quan n’hi hagi poca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>