Investigant sobre els sensors de colors

El projecte magnet d’enguany sobre la llum ens ha portat de descobrir que la llum està formada per molts aspectes, un dels quals és visible, però la resta no ho son per a l’ull humà.

L’aspectre visible de la llum té una freqüència molt alta (1015), mesurada en Hz (Herzos), però el que realment ens importa és que en podem veure les parts, que anomenem colors.

Els colors de l’aspectre visible de la llum són els de l’Arc de sant Martí, i podem dividir la llum per veure’n tots els colors que la formen amb el Prisma de Goethe.

Però si els humans podem percebre els colors dels objectes és per un fenòmen que anomenem reflexió de la llum, fet pel qual, quan un raig de llum impacta sobre un objecte, aquest objecte rebutja part dels colors que formen la llum, la totalitat o els absorbeix tots. En funció dels colors que rebutgi, l’ull humà percebrà aquell objecte d’un color o un altre. Per exemple, un tomàquet madur, absorbirà tots els colors de la llum blanca i en rebutjarà el vermell. És per aquest fet que podem veure que el tomàquet és madur, i per tant, vermell.

Així doncs, si l’ull humà és capaç de percebre els colors dels objectes, podem utilitzar un sistema de sensors que facin aquesta mateixa operació i puguin decidir quina reacció executar quan es trobin davant d’un objecte d’un determinat color?

Això és el que han fet els alumnes de CS A i CS B aquesta setmana amb el kit de Lego Spike: construir una mà robòtica que només reaccioni i tanqui la m`si es troba al davant un objecte d’un determinat color. Així doncs, aquesta mà robòtica només agafarà objectes, per exemple, grocs.

Sorprenent, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>