Hologrames, il·lusions òptiques i perspectiva

Reiniciem el treball de robòtica amb el taller dels Petits Enginyers sobre els hologrames, les il·lusions òptiques i la pespectiva seguint amb el projecte magnet de la llum d’aquest curs.

Els hologrames són, segons la viquipedia, una tècnica avançada de fotografia, que consisteix a crear imatges sobre un suport pla que, per il·lusió òptica, semblen ser tridimensionals. En aquesta línia, hem creat aquest suport pla i amb l’ajuda d’una pantalla situada en horitzontal em pogut veure les imatges projectades en aquest suport com semblaven tridimensionals. Quina passada!!!!!

Pel treball de les il·lusions òptiques, que segons la viquipedia són qualsevol il·lusió del sentit de la vista, que ens porta a percebre la realitat erròniament, aquest cop però en dues dimensions, hem après que poden ser de dos tipus:

  1. De caràcter fisiològic → associats als efectes d’una estimulació excessiva en els ulls o el cervell
  2. De caràcter cognitiu → en què intervé el nostre coneixement del món
Caràcter fisiològic → perquè tot i que les línies diagonals no ho semblin, són paral·leles Caràcter cognitiu → en que es pot veure un gerro de color blanc a la imatge o dues cares enfrontades de color negre, però no les dues alhora

En el treball de la perspectiva hem sortit al pati a fer fotografies amb truc de càmara utilitzant la perspectiva per donar falsa sensació d’ubicació dels objectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>