Els alumnes de 3r fem un taller de MAQUETES! (relleu i paisatge)

El dilluns 14 de maig la classe de les alzines i els roures vam fer un taller en el que vam estudiar el relleu i el paisatge de Catalunya. Per ajudar-nos a conèixer més coses sobre aquest tema va vindre una persona especialista que es deia Sergi.

Ell va fer una introducció definint-nos el què era el relleu i el paisatge. El paisatge és l’aspecte extern d’un territori i el relleu són les diferents formes del terreny. Una vegada tenien clar aquests conceptes va explicar-nos els diferents paisatges que podem trobar-nos a Catalunya. Així ens va presentar el paisatge de costa, de plana , de mitjà muntanya i d’alta muntanya. De tots ells ens va donar les seves característiques i ens va fer preguntes de tot això.

A continuació, vam fer quatre grups i cada grup va construir la seva maqueta amb els diferents paisatges que havíem estudiat.

El grup del paisatge de costa ( és la zona de contacte del mar amb la terra) va tenir en compte ficar elements naturals com arbres, penya-segats, delta, illes, una badia, un cap, un golf.. D’elements artificials es van posar vaixells, un port, cases, serveis, carreteres, autopistes, vies de tren …

El grup de paisatge de plana ( extensió de terreny pla) va ficar d’elements naturals: turó, camps de conreu, arbres… i d’elements artificials: carreteres, autopistes, pobles, ciutats, serveis, vies de tren, fàbriques …

El grup de paisatge de mitja muntanya ( elevació del terreny) va ficar d’elements naturals: boscos, rius, serralades, muntanyes, vall. D’elements artificials: carreteres, pobles, vies de tren, serveis…

El grup d’alta muntanya (gran elevació del terreny, a la part del cim de la muntanya no hi havia res, només que neu) va ficar d’elements naturals rius molt estres, arbres….. D’elements artificials: preses,carreteres estretes, estacions d’esquí..

Un cop muntat les nostres maquetes les vam ajuntar i vam observar els diferents paisatges que havíem construït entre tots.

Aquest taller ens va agradar molt perquè vam aprendre moltes coses que no sabíem i vam poder experimentar i crear el nostre propi paisatge.

Recomanem aquesta activitat per les persones que a l’any vinent facin tercer.

Al següent enllaç podeu veure fotos d’aquesta taller tan divertit!

Els alumnes de 3r

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>