NOMÉS ES CONGELA L’AIGUA?

A la classe de la Frozen continuem treballant amb el nostre projecte. Una de les preguntes que ens va sorgir i que tenim per respondre és “Si només l’aigua es congela”.

Vam començar a dir coses que podriem congelar:

  • macarrons
  • farina
  • llet
  • xocolata
  • ….

A part d’aquests aliments també vam congelar cafè, xuxes, aigua amb sal i aigua amb sucre.

Vam aprendre que la sal i el sucre quan es barregen amb l’aigua es desfà i queda dissolt  (dissolucions).

Vam escriure el nom de cada un dels aliments que voliem congelar i vam redactar entre tots i totes un cartellet per posar al congelador, per avisar que el que trobarien al congelador formava part del nostre projecte.

L’endemà vam anar a buscar-ho al congelador i ho vam portar a la classe i allà vam poder tocar i vam quedar ven sorpresos!!

La xocolata, la farina, els macarrons i les xuxes no estava congelat però si estava molt fred.

En canvi, la resta que estava en un pot perquè era liquid si s’havia congelat. Tot i que també ens vam sorprende perquè el pot que tenia l’aigua amb sal, s’havia fet com petites escates de gel però no s’havia fet un bloc de gel com la resta, llavors…. la sal fa que es descongeli?

Aprofitant que teniem encara un pot de sal d’ahir, vam començar a tirar sal als pots congelats i quina sorpresa!! es va descongelar molt ràpid.

Avui em arribat a la conclusió que la sal ajuda a que es descongeli més ràpid i que els líquids és congelen i els sòlids no (almenys els que hem comprovat nosaltres ;)).

Hem classificat els aliments que vam congelar en si eren liquids o sòlids al nostre mural de projectes i si es van congelar o no al nostre diari aula.

Ara volem saber si només és fa gel al congelador?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>