RACONS MATEMÀTICS I JOC SIMBÒLIC

Hola a totes i a tots!

Ja hem acabat la primera ronda de racons matemàtics i joc simbòlic.

Durant 15 dies plategem 4 racons matemàtics diferents, de manera que la primera setmana els infants passen per dos i la setmana següent pels altres dos. Per poder acompanyar millor aquest moment en aquestes sessions es divideix el grup, de manera que a la primera franja la meitat del grup fa racons matemàtics a l’aula i l’altra meitat joc simbòlic i a la segona al revés.

Aquests racons són propostes per treballar les habitats matemàtiques de manera divertida i manipulativa. Els racons plantejats aquesta primera ronda han estat:

  1. Estenem la roba: Es tracta d’una proposta de seriació on els infants han de deduir quines peces de roba posar per seguir el patró proposat.
  2. El joc de “Bichos”: És un joc que es pot utilitzar com a memori buscant parelles i també numeració. Els infants tiren un dau i han de buscar la imatge que té tants insectes com el dau indica, per tant, cal relacionar quantitat i grafia.
  3. La grafia dels nombres: Aquest racó és de traç i consisteix en resseguir els nombres per practicar la seva grafia. Dins del mateix racó un cop feta la primera part també hi ha una proposta de numeració on cal buscar els nombres que falten a la tira numèrica.
  4. Tangram: És una proposta d’orientació espaial que consisteix en fer figures combinant diverses formes geomètriques.

A continuació us deixem algunes fotografies de racons matemàtics

 

També adjuntem les fotos del joc simbòlic!

Recordeu clicar sobre la foto per veure’n més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>