PERQUÈ ELS NENS I NENES DE EI4 ENS HEM PINTAT LES MANS?

La Leila té sis anys. Té els ulls molt grans, els cabells arrissats i la pell bruna. No té germans, però té molts amics a l’escola.

A través d’aquest conte hem pogut veure que les diferències no existeixen i que els grans sovint tenen més prejudicis que els petits!

Leila  és una història d’integració i convivència , de diversitat i igualtat basada en l’ educació igualitària i en valors. des del respecte i la tolerància.

A través de les seves pàgines assistim a un dia en la vida de Leila, una nena catalana de religió musulmana. Les  escenes quotidianes  de la seva vida i de la seva convivència amb la resta d’amics i companys de classe, ens donen peu a dialogar amb els i petits i trencar estereotips relacionats amb els hàbits i els costums religiosos, educacionals o fins i tot gastronòmics de les persones amb diferents influències culturals i religioses.

Leila contesta sovint a moltes preguntes dels seus companys: “-Per què menges coses diferents ?, Què porta la teva mare dibuixat a les mans ?, Per què porta un mocador al cap? o Per què no parles àrab si ets musulmana?

El missatge d’aquesta senzilla història és clar: les diferències, lluny de separar-nos; ens enriqueixen.

Voleu veure les meravelloses mans que ens hem dibuixat?

Cliqueu sobre la imatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>