L ‘ANNA (MARE DE LA BERTA) ENS HA FET UNA MAGNÍFICA ACTIVITAT PER ENTENDRE LA FERMENTACIÓ.
UN MICROORGANISME (SACHAROMICEREUSACE) PROVOCA LA FERMENTACIÓ.
LA FERMENTACIÓ ÉS QUE EL MICROORGANISME MENJA SUCRE DE RAÏM I TIRA EL VI I TAMBÉ TIRA GASSOS COM VEIEM A LA BOMBOLLA DEL TUB D’ASSAIG.
OBSERVEM EL MICROORGANISME EN EL MICROSCOPI.
HEM FET UN EXPERIMENT!!! HEM PENSAT LA HIPÒTESI, QUÈ PASSARÀ?
AL DIA SEGÜENT COMPROVEM SI S’HA COMPLERT. EUREKA! S’HA COMPLERT!!!
MOLTISSIMES GRÀCIES ANNA !! ENS ENCANTA FER DE CIENTÍFICS!!!
RECORDEM QUE DEL 9 AL 18 DE NOVEMBRE ÉS LA SETMANA DE LA CIÈNCIA.
Un plaer haver pogut participar a l’escola fent aquest taller!! Espero que els infants s’ho passessin be i aprenguessin, encara que fos, una sola cosa.
(Per cert, el nom del llevat és Saccharomyces cerevisiae :))